Het lijstje met schijnbaar willekeurige onderwerpen die toch een rode draad hebben

Iconische moorden

Je portie moord en doodslag vind je niet alleen op zaterdagavond op Canvas, ook in de Grote Kunst werden enkele iconische moorden vereeuwigd. Een overzichtje voor de psychopaten onder onder ons.

We kennen allemaal Caravaggio’s werk ‘Judith onthooft Holofernes’, maar de versie van Artemisia Gentileschi ruikt nog meer naar bloed. De schilderes gebruikte zichzelf als model voor Judith en portreerde haar verkrachter Agostino Tassi als Holofernes. De smaak van zoete wraak.

 

 

 

 

 

 

Salomé, patrones van de femme fatale, eiste een dure prijs voor haar dans van de zeven sluiers: het hoofd van Johannes de Doper. Oscar Wilde maakte er een toneelversie van, die omwille van censuur pas 40 jaar later in première ging.

 

 

 

 

 

 

Us, a, um met rode oortjes. Over de historische accuraatheid van Rome valt te twisten, over het sexappeal van de acteurs niet. De serie druipt in bloed en sperma, onder meer dat van Julius Caesar.

 

 

 

 

 

 

Pas na een dosis kaliumcyanide genoeg om een stier te doden en een gigantisch aantal pistoolschoten legde Raspoetin het loodje. Zijn uitzonderlijk grote penis valt vandaag nog te bewonderen in Sint-Petersburg. Het is maar wat je kunst noemt.

 

 

 

 

 

 

 

Harvey Milk was in 1977 de eerste openlijk homoseksuele stadbestuurder in de VS. Het regenboogfeestje was van korte duur, want Milk kon wel tegen een stootje, maar niet tegen de kogel die Dan White door zijn borstkas joeg. Sean Penn won een Oscar voor zijn vertolking van Milk in de gelijknamige biopic.

Nog geen stemmen

Reactie toevoegen