Achterklap

Student-ondernemers

Student-ondernemer Ellen Bruyninckx, een kindje van de Arteveldehogeschool en de Universiteit Gent, werd tijdens de Gentrepreneur Awards bekroond als Gentse Student-Ondernemer 2017. Ze startte twee ondernemingen op, ergopraktijk.be en INROL, en daarnaast heeft ze haar eigen ergotherapiepraktijk. Er werden ook andere prijzen uitgereikt, waar de Student Kick-Off eentje van wegkaapte als 'initiatief dat op originele manier jongeren stimuleert om te ondernemen'. 

Student-lopers

Ook op de 12urenloop werden er prijzen uitgereikt. Naar goede gewoonte vochten het Hilok en de VTK voor de felbegeerde eerste plaats. Dit jaar mocht Hilok zich weer de winnaar noemen. De studenten LO en kinesitherapie liepen 922 rondjes, net één rondje meer dan de ingenieurs van de VTK. VLK ging lopen met de derde plaats. Hun titel als 'meesters van de Julienronde' kon de VTK overigens wel behouden! 

Student-imkers

Groen nieuws vanuit de Faculteit Letteren en Wijsbegeerte! In het kader van duurzaamheid zullen er op het dak van de Blandijn bijenkorven komen. Dit bracht decaan Marc Boone op de Faculteitsraad uit het niets aan als een variaatje, alsof het slechts bijzaak is (ebdem?). Bijna niemand stelde er zich echt vragen bij, en het enige dat Boone nog meegaf was dat de studenten moesten opletten en niet op de bijen mochten staan. De blandino's zijn echt bezige bijtjes, ze hebben bijvoorbeeld ook een composthoop op de binnenkoer geplaatst. B(l)ijven gaan!

Nog geen stemmen

Reactie toevoegen