Gat in uw cultuur

Een gat in uw geheugen, kous en cultuur? Kousen en geheugens, dat is voor een andere levensfase. Cultuur, dat wordt alvast hier aangepakt!

Emiel Lemay

Emiel Lemay

  • Master in Europese studies
  • 21 jaar

“'The Great Gatsbydoor F. Scott Fitzgerald vind ik een fantastisch boek. Piepklein, maar toch imposant qua taalgebruik. Het sleept je terug naar de jaren 20 in Amerika en voelt alsof je een theaterstuk bekijkt en van de ene naar de andere schitterende scène gaat. Bovendien zitten er heel wat metaforen en maatschappijkritiek in”, vertelt de 21-jarige Emiel Lemay ons. Naast dit boek greep ook Tirza’ van Arnon Grunberg hem aan. “Dit is voor mij een memorabel boek omwille van het hoofdpersonage, een overduidelijke sociopaat. Postmodernistische boeken zoals deze met een huiselijk thema zijn niet echt iets waar ik naar grijp, maar dit was geweldig omwille van de originaliteit en de schitterende plottwist.” Een ander memorabel verhaal voor Emiel is dat van ‘Exam’ (de editie van 2009), een film die volgens hem geschikt is voor een breed publiek. “Het is een heel goed mysterie, de film blijft fascineren. De hele film lang krijg je beetje bij beetje een beter idee van wat zich buiten de kamer afspeelt. Deze film is niet per se geënt op de personages, men lacht eigenlijk met het idee van een personage.”

 

 

Wouter Leus

Wouter Leus

  • Industrieel ingenieur
  • 29 jaar

Als dansleraar en medeorganisator bij Boombal ademt Wouter muziek en dans. Hoewel het folkgebeuren een onuitputtelijke bron van plezier en enthousiasme voor hem vormt, verkent hij ook graag andere dansstijlen zoals lindy hop, salsa en tango. “Voor mij is muziek, en gevoel en ritme in het algemeen, heel belangrijk. Ik kan er m’n gevoelens en emoties in kwijt. Vooral de connectie tussen twee personen vind ik belangrijk, dat kan je in verschillende dansstijlen terugvinden." Wouter wil zoveel mogelijk mensen aan het dansen krijgen en laten kennismaken met het plezier dat hij ervaart, wat volgens hem niet eens zo moeilijk is. “Wat ik zeker kan aanraden, is om eens naar een dansfeest te komen. Er zijn ook heel wat festivals waar je ondergedompeld wordt in dans en muziek, een ideaal voorbeeld is de Gentse Feesten. Als je naar het Baudelopark gaat, zie je heel veel dans en die kan je er ook uitproberen. De Gentse Feesten, dat is veel meer dan onnozel doen op de Vlasmarkt en pinten pakken (lacht).” Het festival der festivals is voor hem het Boombalfestival in Lovendegem: “De gehele periode, dansstage inbegrepen omvat tien dagen en kan ik iedereen aanraden.”

 

0
Gemiddeld: 5 (1 stem)

Reacties

Bericht: 
Tegen Wouter Leus loopt een gerechterlijk onderzoek .

Bericht: 
Tegen Karen Leus loopt een gerechterlijk onderzoek

Reactie toevoegen