Cultuuragenda

Amber Haze, Francesca Palamidessi – 04/03, Huis van Alijn

CONCERT - Blut, maar toch een concertje meepikken op zaterdagavond? Dan is het Huis van Alijn the place to be. De Italiaanse Francesca Palamidessi is momenteel op tournee door Europa om haar nieuwe cd 'Amber Haze' voor te stellen. Op zaterdagavond 4 maart stopt ze ook even in Gent voor een intiem concert op de zolder van het Huis van Alijn. Ze omschrijft haar muziek zelf als een combinatie van radicale improvisatie, elektronische muziek en zang. Voor dit concert wordt ze bovendien vergezeld door SCHNTZL: Hendrik Lasure op piano en effecten en Casper Van De Velde op drums en objects. De toegang is gratis, dus allen daarheen!

La nuit américaine – 28/02, KASK Cinema

FILM - Voor de oude filmliefhebbers speelt KASK Cinema op dinsdag 28 februari de klassieker ‘La Nuit Américaine’. De film gaat over een filmploeg die een langspeelfilm draait, maar die heel wat tegenslagen kent, waardoor de ploeg in de problemen komt en moet roeien met de riemen die ze hebben. François Truffaut, die de film schreef en regisseerde, speelt ook de regisseur in de hoofdrol. Het metaniveau gaat nog verder, want Truffaut stak ‘La Nuit Américaine’ vol met referenties naar zijn eigen films, zijn lievelingscineasten en naar Hollywood. Een ode aan film maken en cinema volgens velen - vol doordenkers, dus stay alert!

L'HOMMMM, Fünf Leichte Tanzspiele – 01/03-02/03, De Vooruit

THEATER/DANS - Kan je niet kiezen tussen een theater- of een dansvoorstelling? Geen probleem, want ‘Fünf Leichte Tanzspiele’ is het beide! De voorstelling gaat over taal. Niet de taal waarin wij spreken maar een oertaal, een spel, een verbeelding die vóór het begrijpen komt. Het illustreert hoe snel taal ontstaat, hoe makkelijk we iets onvatbaars begrijpen en hoe vanzelfsprekend een wereldbeeld zich uittekent. De voorstelling neemt je terug naar het sérieux van het kind-zijn, waarbij elke vorm ontdekt moet worden, waarbij inhoud nog abstractie is en abstractie heel normaal.

Blind Choices – 22/02-05/03, Blanco

TENTOONSTELLING - Ooit al een blind date gehad met een kunstwerk? Dit is je kans! Conrad Willems en Joan Hus, twee kunstenaars, tonen een selectie tekeningen en beeldend werk. De tekeningen staan genummerd opgesteld met de rug naar de toeschouwers en de bezoekers trekken een nummer uit twee stapels. Deze nummers stemmen overeen met een tekening van elk van beide kunstenaars, die vervolgens worden omgedraaid en opgehangen. Het resultaat van de trekking is een persoonlijke tentoonstelling met slechts twee werken. Door ze te isoleren krijgen deze tekeningen bijzondere aandacht. Klinkt als een unieke ervaring, dus why not give it a try?

0
Gemiddeld: 1 (1 stem)

Reactie toevoegen