Ultieme tips om dit academiejaar te overleven

Nog 200 dagen en het is opnieuw zomervakantie, hoezee! Tijd om een aftelkalender te starten. Of misschien is het eerder tijd om je levensstijl een beetje aan te passen, als je nog steeds van plan bent om de volgende zomervakantie te halen (al dan niet met een strak zomerlijf).

 

1. Alles begint met het ontbijt! Of het nu die pita was die je om 2u ’s nachts verorberde, of een boterhammetje met choco: zorg dat je maag toch enigszins gevuld is om de dag te starten. Sta je op met een kater? Gooi er dan een eitje tegenaan, dat schijnt te helpen.

2. Draag teenslippers in de gemeenschappelijke douche. Je spaart er een hoop wratten mee uit en die verdomd lange haren van je kotgenote zitten niet rond je tenen geplakt. Bovendien glibber je net iets minder hard rond, want met je staartbeen op de doucherand vallen is geen pretje)

3. Doe af en toe eens moeite om te kijken wat er achteraan in je koelkast geplakt zit: die vieze geur op je kot kan een oorzaak hebben!

4. Je lever moet anderhalf uur uitrusten per glas alcohol dat je in je maag giett. Stop maar met uitrekenen, ik heb het al voor je gedaan: met twee dagen slaap is je lever weer in orde. Want zoveel tijd heb je als student natuurlijk, ha ha.

5. Zorg ervoor dat je altijd extra fietslichtjes in je tas hebt zitten. Met die uitgespaarde boete kan je je een hele avond vrolijk gaan bezatten. En de automobilisten zien je ook beter fietsen als je met kapotte remmen op de Jozef Plateaustraat naar beneden sjeest.

6. Op je kot aangekomen na een leuke nacht? Als je nog in staat bent om een glas water te drinken: doen! Het helpt om je dehydratatie van al die alcohol tegen te gaan en je kater nét iets minder erg te maken.

7. Naar ’t schijnt moet je je blote voet op de koude vloer zetten als je straalbezopen op je kot komt. Als je dan in slaap valt (of ligt te woelen), dan weten je hersenen dat die draaiingen in je hoofd niet echt zijn. En laat dat nu helpen tegen de misselijkheid. Die onderkoelde voet en onmogelijke slaappositie moet je er dan wel bijnemen.

8. In veel lijstjes komt ‘seks’ voor als remedie tegen alles. Je wordt er vrolijk van en vergeet die kater gewoon vanzelf. Voor eventjes toch.

0
Gemiddeld: 1 (1 stem)

Reactie toevoegen