Welk vegetarisch vlees valt wel te vreten?

Ecologisch en duurzaam eten? Allemaal goed en wel, maar het moet ondertussen ook smaken. Ik wil maar zeggen, de opofferingen moeten ergens een grens hebben, nietwaar? 

Tivall Veggies: Kikkererwt (Paprika en Koriander)

Oké, ik weet het: de groentenburger is de reden waarom veel vegetariërs flexitariërs worden. Tot vervelens toe groenten in de vorm van een burger bovenop uw portie groenten smijten is nu niet meteen wat je culinair verbredend kunt noemen. Maar djezus, eet er dan niet te veel van, he! Aan zij die hun initiële trauma kunnen overkomen, met Tivall Veggies kan je niet missen. De kikkererwtenvariant is niet meteen mijn favoriet, de broccolivariant daarentegen ... Oeh damn!

De Vegetarische Slager: Beefreepjes

Neen. Gewoon echt, neen. Begrijp mij niet verkeerd, heel tof dat de Vegetarische Slager het probeert, maar neen. Zelf verklaren ze de smaak, structuur en bite van vlees in de vleesreepjes te hebben verkregen, maar toch niet. Het smaakt naar dat typische namaakvlees en qua structuur valt het goed te vergelijken met kauwgom. Gewoon neen, oké!? 

Damhert Veggie Boterhamworst

De goede oude dagen dat je met de mama naar de slager ging en ter beloning een schelleke Samsonworst in uw polleke kreeg geduwd, zijn helaas voorbij. Samsonworst is niet vegetarisch en jij, schoon voorbeeld voor ons allen, hebt principes. Maar ook goesting in Samsonworst. En toen was er veggie boterhamworst. Sceptisch mag je zeker zijn, want er kan nog veel aan verbeterd worden. Er is echter één belangrijke overeenkomst met de Samsonworst: niemand weet wat er echt in zit, alleen weet je dat het bij de vegetarische variant geen vleesafval kan zijn. Daarnaast smaakt het ook wel nog. 

De Klassieker: Tofu

Ja, we snappen het: tofu (of tahoe, zeer verwarrend wanneer je in Indonesië terechtkomt) ziet er niet uit, de textuur trekt op niets, en over het algemeen heb je het nog nooit lekker kunnen klaarmaken. Maar dit product, gemaakt door coagulatie van sojamelk, is zowel zeer caloriearm als eiwitrijk - heb jij al je essentiële aminozuren vandaag al binnen? Ideaal voor een skinny bitch vegetariër zoals jij en ik dus. Marineer dit blokje wit enkele uren in een badje van lekker sterk gekruide sojasaus, en het zal alvast een pak minder smaakloos aandoen. Deze stelling geldt trouwens ook voor je ex-vriendje. Mensen zijn toch geen dieren, nietwaar, Tom?! 

De Underdog: Tempeh

Iets minder gekend, maar des te smakelijker is deze Indonesische vleesvervanger. Ze doen daar blijkbaar nogal hun best om vegetariërs te pleasen. Het wordt gemaakt uit sojabonen (soja wordt ook wel de slet van de vegetarische en veganistische keuken genoemd), die na weken en koken vermengd worden met de schimmel Rhizopus oligosporus. Niets lekkerder dan een schimmel op je bord, nietwaar? Alleszins, deze sojavariant heeft iets meer karakter dan onze saaie vriend Tofu. Je zou kunnen stellen dat Tofu een jonge kaas is, en Tempeh een Franse schimmelkaas. Marineren is toch nog steeds aan te raden. Laat je eten ook genieten van een lekker badje voor je het in een hete pan gooit. Toon een beetje respect.

0
Gemiddeld: 4.7 (3 stemmen)

Reacties

Bericht: 
Dus ofwel trekt het op niks ofwel moet het uren marineren om er iets van smaak in te krijgen?

Bericht: 
Oei..., vegetarisch vlees?

Bericht: 
kom op... Hoe achterhaald is dit? De tijd dat veggie smaakloos was zijn we al lang voorbij, lees een halve blog en probeer dit artikel nog eens te schrijven

Reactie toevoegen