Waarom moet het je nog iets schelen?

Op 24 maart 2021 worden er opnieuw strengere maatregelen ingevoerd in de zoveelste poging om COVID-19 de kop in te drukken. Elk individu en elke sector probeert een slachtofferrol aan te nemen, maar uiteindelijk moeten we er toch allemaal door.

We zeggen collectief: "fuck". We zeggen allemaal: "Laat ons met rust!" We zeggen: "Het boeit ons allemaal niet meer."

Tegelijkertijd belanden de oma, de papa en de stiefzus in het ziekenhuis. Tegelijkertijd belanden de bompa, de tante en de beste vriend op de afdeling intensieve zorgen. Misschien zelfs in een coma om er nooit meer uit te ontwaken. Wie hier zelfs nog niet in rekening wordt gebracht, is de mama met pijn aan de borst die zich niet laat onderzoeken, want ze 'wil geen last zijn'. De diagnose van kanker wordt te laat gesteld.

Door 'fuck dit!' te zeggen, komen we er niet meer. Ja, de nieuwe maatregelen sucken, maar kijk ook maar eens in de spiegel en vraag u af waarom die er nu plots weer zijn. Er werd lang op voorhand gewaarschuwd voor de coronavarianten. Er werd genoeg nadruk gelegd op het feit dat de Britse variant zoveel besmettelijker is. En toch zeggen zoveel studenten: "Boeien! Wij nemen onze jeugd terug!"

Ik snap de neiging. Ik snap de zin in nog eens een goed feestje en te willen dansen tot de zon opkomt. Maar dat kan alleen als we nu nog even volhouden. Ja, alweer volhouden. Sommigen vinden dat heel moeilijk. Maar denk je echt dat je een andere keuze hebt? Neen. Besef wat je 'fuck it' teweeg kan brengen voor 2402 mensen. Besef dat dit familie, vrienden en dierbaren zijn van nog eens meer dan dubbel zoveel mensen. Zagen mag. 'Fuck it' zeggen mag, zeker als het je kan helpen volhouden. Maar stop met er uw voeten aan te vegen, want we weten allemaal dat ons dat nergens brengt.

Een welgemeende 'stop met niet verder te kijken dan uw neus lang is'.

0
Gemiddeld: 3 (2 stemmen)

Reactie toevoegen