Kandidaten faculteitsraad Diergeneeskunde

Voor de faculteitsraad Diergeneeskunde komen er 5 mandaten vrij, waarvan 2 naar het minderheidsgeslacht moeten gaan. Er komen 4 kandidaten op. Lees hier hun bio en standpunten.

Nona Michielsen

Wat studeer je?

Diergeneeskunde.

Waar ben je zoal aan gelieerd?

Aan de Diergeneeskundige Studentenraad.

Rangschik de drie thema's waar jij het meest op wil inzetten als studentenvertegenwoordiger. Rangschik ze van 1 (het belangrijkst) naar 3 (minder belangrijk, maar nog steeds iets waar je op wil inzetten).

1. Studieplekken op de campus Diergeneeskunde.

2. Opnieuw de mogelijkheid creëren om warme maaltijden te kopen op de campus Diergeneeskunde.

3. Ervoor zorgen dat studenten voldoende tijd voor rust en ontspanning vinden, omdat de lessen, practica, taken en klinieken veel stress en tijdsgebrek met zich mee kunnen brengen.

Als je eender wat zou kunnen veranderen/vernieuwen/invoeren aan de universiteit, wat zou dat zijn? 

Het beleid zou meer moeten inzetten op het actief betrekken van studenten bij het nemen van beslissingen. Studenten hebben wel de mogelijkheid om hier en daar mee te volgen, maar hebben nog te weinig zeggenschap wanneer er door de universiteit keuzes gemaakt moeten worden.

Wat is jouw visie op de onderwijsvoorzieningen van jouw faculteit. Op welke manier zou hier volgens jou verbetering in mogelijk zijn?

Ik wil graag zorgen voor een goede studieruimte op onze campus. Die ruimte moet groot genoeg zijn en het hoort een plek te zijn waar stilte gegarandeerd is. Onze resto, bib, noch museum voldoen aan deze voorwaarden. Ook streef ik naar een heropening van onze resto. Veel studenten en personeel vonden het jammer dat de verkoop van warme maaltijden stopgezet werd. Ik wil graag mijn best doen om het aanbod van warme maaltijden terug te brengen op onze campus.

Wat is jouw visie op de academische cultuur binnen jouw faculteit. Op welke manier zou hier volgens jou verbetering mogelijk zijn? 

Ik vind dat er een erg aangename sfeer heerst op onze campus en tussen studenten en proffen. Wel kan de communicatie soms beter en zou de faculteit meer moeten investeren in ondersteunend en administratief personeel. Ook hebben de proffen erg veel vrijheid, waardoor er af en toe problemen zijn met cursussen, examenvragen, niet komen opdagen, hoeveelheid leerstof etc.

Charles Callewaert, Lisanne Kwast en Emile Mortier gingen niet in op onze vraag om deel te nemen aan dit artikel. 

0
Gemiddeld: 5 (1 stem)

Reactie toevoegen