Inbraak in S9 van campus Sterre

In de nacht van 20 op 21 oktober werd ingebroken in gebouw S9 van Campus Sterre. 

Iedere student is wel bekend met de Sterre. De grote witte gebouwen, gescheiden door vreedzame kleine bosjes, dienen dan ook als de thuisbasis voor de wetenschappers aan onze universiteit. Op de nacht van donderdag 20 op vrijdag 21 oktober werden die vreedzame bosjes echter opgeschud door een inbraak. Het doelwit van de inbraak was Gebouw S9, waar de vakgroepen Toegepaste Wiskunde, Informatica & Statistiek en Fysica & Sterrenkunde, maar ook de directie ICT, gehuisvest zijn.

C Jonas Vandecasteele

Volgens de persdienst van de universiteit hadden de inbrekers het gemunt op de apparatuur in drie auditoria en een pc-lokaal. De politie kwam ter plaatse, maar er werden geen sporen van inbraak gevonden aan het gebouw. Het is dan ook onduidelijk hoe de inbrekers het gebouw 's nachts wisten te betreden. Mogelijks waren ze donderdag al aanwezig in het gebouw, nog voor de deuren sloten, maar daar heeft de universiteit op dit moment nog het raden naar. De beschikbare camerabeelden worden nog onderzocht.

In totaal werden er vijf pc-schermen uit verschillende lokalen gestolen en is een zesde beschadigd. De inbrekers zouden ook geprobeerd hebben beamers uit auditoria te stelen, maar dat lukte niet omdat ze beveiligd zijn. Door de inbraak konden vrijdag niet alle lessen die in het gebouw gepland waren, doorgaan.

"Beveiliging begint bij waakzaamheid"
– Persdienst UGent

Naar de toekomst toe geeft de persdienst nog het volgende mee: "Beveiliging begint bij waakzaamheid. We vragen te allen tijde aan alle gebruikers (personeel én studenten) van de UGent-gebouwen om verdachte handelingen te melden. Dat kan 24/7 bij het permanentiecentrum van UGent op het nummer 09 264 71 25. Deze oproep, en de vraag om ramen en deuren bij vertrek altijd goed af te sluiten, is vandaag nog eens herhaald binnen de faculteit, maar geldt uiteraard voor iedereen."

0
Gemiddeld: 5 (1 stem)

Reactie toevoegen