Boomtown 2018: Kapitein Winokio

Op zaterdagnamiddag verzamelden talloze mensen voor alweer een grote naam op de Kouter. Kapitein Winokio was van de partij op de laatste dag van Boomtown.

Het grootste deel van het publiek op de Gentse Feesten bestond ook dit jaar weer uit dronkaards. En wat zijn kinderen nu ook eigenlijk behalve kleinere versies van dronken volwassenen? Ze schreeuwen soms om voedsel en soms om aandacht. Meestal zijn ze echter best entertainend om naar te kijken. Boomtown legde dan ook deze puzzel in elkaar en besloot om ook de kleinsten een feestje te bezorgen.

Kapitein Winokio dacht het goed te openen met een cover van 'Tequila' van The Champs. Onder het mom van het 'Kietellied' werd er helemaal wild gegaan op dit deuntje door zowel de kleinsten als de volwassenen. Daarna werden klassiekers zoals 'Hoofd, schouders, knie en teen' afgewisseld met minder bekende nummers zoals 'Het Poezenlied'. Die laatste was gewijd aan mevrouw De Poes. Gedurende de hele show was niet de kapitein zelf of de band, maar mevrouw De Poes de échte ster van de show. Zij kreeg alle kleintjes mee op alle nummers. De naam voor de leden van het fandom van kapitein Winokio is trouwens kampioenen. Stiekem voelde ik me ook wel een beetje een kampioen.

Of het nu heel bekende dansjes zijn, of een simpelere versie van pakweg de Charleston, elke uit te voeren dans werd kort uitgelegd aan het publiek. Dit had tot gevolg dat er die namiddag meer werd gedanst werd op de Kouter dan er doorgaans 's nachts op de Vlasmarkt gebeurde. Nochtans hebben de kampioenen niet echt minder moeite met gebalanceerd recht te blijven staan. 

Nog geen stemmen

Reactie toevoegen