Veni, Vidi, Limburg

Hoe een kleine provincie een Legioen weerstaat

Heel Vlaanderen bezet? Nee. Een kleine provincie bleef moedig weerstand bieden aan de overweldigers en maakte het leven van de Vlaamse regering in Brussel niet gemakkelijk …

In de idus van maart stelde Imperator Bartus Somerus zijn plan voor de herverdeling van zijn rijk voor. Een voor een gaven de moedige provincies hun macht over aan het Legioen Binnenlands Bestuur, en werden ze opgedeeld in regio's. Dat was niet buiten de kleine provincie Limburg gerekend. Zij verzetten zich tegen de macht van het Legioen, volgend in de voetsporen van hun held en voorbeeld: Ambiorix. Voor de Vlaamse Senaat verkondigde Somers (Ovid-VLD), zijn misnoegen met de situatie. "Van alle Vlamingen zijn de Limburgers duidelijk de dapperste, maar ze zijn ook enorm irritant." Wouterix Beke, die het moedige volkje vertegenwoordigt in het Vlaamse Rijk, bleef gedurende de gehele operatie tot niemands verbazing stil. Het blijft een Christen uiteraard.  

Deze Limburgers hebben duidelijk hun lasagne-identiteit niet aanvaard

Op de opmerking dat de lokale stammen hun Limburgse identiteit gewoon willen behouden, reageerde de Imperator geschokt. "Deze Limburgers hebben duidelijk hun lasagne-identiteit niet aanvaard. Wij zullen het voor hen moeten doen." Het Legioen Binnenlands Bestuur plant daarom een volwaardige invasie van het gebied tegen MMXXII. Bijstanders merkten op dat de hele discussie een beetje dom is aangezien het om een administratieve bestuursregeling gaat en er eigenlijk weinig verandert, het gaat uiteindelijk maar over gemeenten. De bijstanders werden allemaal onmiddelijk ter dood veroordeeld. 

0
Gemiddeld: 3 (2 stemmen)

Reactie toevoegen