Best of: daten tijdens de crisis

"Ik heb mij twee weken geleden laten testen, zin in snelle seks?"

Dat medische documenten ooit nog zo relevant zouden zijn bij online daten, had niemand kunnen voorspellen. Nu moeten we ons niet enkel zorgen maken over soa's, maar ook over de mogelijkheid van een coronabesmetting. Casual seks is risicovoller dan ooit. Daar denken vele jonge singles het antwoord op gevonden te hebben: gewoon je testresultaten posten. Nu is de wetenschap dat iemand zich ooit eens heeft laten testen wel niet zo geruststellend aangezien je er van uit kan gaan dat je niet de enige mogelijke kandidaat bent. Dan moet je dat ongemakkelijke gesprek aangaan, "Euh, hoeveel mensen heb je al gezien sinds die test? Want ik wil mijn oma je ziektes niet doorgeven?"

"Hey ik heb nog plaats in mijn bubbel, wil jij mijn knuffelcontact zijn?"

Ook melige, cliché zinnetjes zijn niet uitgestorven tijdens deze crisis. Als je jezelf grappig waant, heb je vast al eens een zin zoals deze gebruikt. De situatie is misschien intriest, maar dat betekent niet dat wij dat ook moeten zijn. Al is je knuffelcontact van de week aan een willekeurige knappe op Tinder doneren misschien niet de beste zet. Kiezen tussen je tante die risicopatiënt is en snelle seks op een dinsdagavond, is dan ook een zware verantwoordelijkheid voor de gemiddelde twintiger.

"Zin in een wandeling?" "Zin in een wandeling?" "Zin in een wandeling?"

Voor de pandemie gingen we allemaal wel eens op wandeldate, maar nu doen we het allemaal. Samen via chat uren nadenken over wat je kan gaan doen als eerste ontmoeting en je dan allebei telleurgesteld moeten neerleggen bij het feit dat het wel weer een wandeling zal zijn. Dan ongemakkelijk oogcontact proberen maken terwijl je zijdelings naast elkaar wandelt en probeert niet uit te glijden in de sneeuw of modder. Bovendien zit snel een pintje pakken er ook niet meer in, dus leg je je maar neer bij het feit dat dure afhaalkoffie nu eenmaal deel is van je maandelijkse uitgaven. "Kom je mee naar mijn  kot anders?" is nu meer dan ooit een onsubtiele manier om seks voor te stellen.

0
Gemiddeld: 4 (1 stem)

Reactie toevoegen