Gentse studenten gaan online daten

Op 24 en 26 november sloegen verschillende verenigingen de handen in elkaar om een virtuele speeddate te organiseren. De HILOK, het VEK, de VLK, VTK, VPPK en VLAK staken de koppen bij elkaar om een alternatief te vinden voor het ondertussen beu geworden Tinder.

"De oude rot"

Iedereen heeft tijdens acht maanden lockdown al minstens evenveel keer zijn Tinderprofiel verwijderd en terug aangemaakt om de harde realiteit achter de vraag 'ligt het aan mijn foto's of ben ik gewoon lelijk' te vermijden. We zijn Tinder allemaal  beu geworden. Naar het toilet gaan om te kakken, een paar keer naar rechts vegen en hier en daar met iemand de clichés van gesprekken op datingapps overlopen om ze daarna nooit meer te horen. Het concept van de VLK is anders. Ze proberen op een vreemde manier realiteit te brengen aan een situatie die alleen maar als surreëel kan worden beschreven.

Alle deelnemers werden op een website ingedeeld in verschillende cafés, allemaal genoemd naar bekende plekken der verderf in die befaamde Toverpoort, om ons toch een beetje het gevoel van herkenbaarheid en comfort te geven. Het mag dan misschien virtueel zijn, maar de Charlatan blijft de Charlatan. Ik moest mijn contacten gaan zoeken in Pavi Café, nadien werd mij verteld dat er te weinig volk was en dat ik mij moest verplaatsen naar de Pi-Nuts.

In de Pi-Nuts zitten we met een ervaren rot. Een andere kerel had vier dagen ervoor al een onlinedatingevenement bezocht. Al snel was er consensus dat iedereen het tinderen beu was en dat ze hadden besloten om het hier eens te proberen. Het groepsaspect van het hele gebeuren was aangenamer dan aanvankelijk verwacht. We zaten met z'n zessen in de virtuele Pi-Nuts en hoewel het leuk was om met iedereen te praten, voelde ik meteen een oppervlakkige klik met een knappe dame. Ik begon al direct te hopen om haar straks eens even virtueel opzij te pakken om elkaar, via onze webcams, onder vier ogen te spreken. Als een sluwe vos zat ik mijn kans af te wachten. Plots komt de deus ex machina. Nele de cupido! De organisator van het hele evenement, wiens taak het was om de groepsgesprekken te onderbreken om ons te vertellen dat het één-op-één daten kon beginnen. Hier zat ik dan, klaar om de spice van een virtuele date te ervaren.

"Nele, de cupido"

Nele, de deus ex machina, vertelt ons dat we ons moeten terugtrekken uit het groepsgesprek om een individuele partner te kiezen. Ik ga uit de bubbel en beslis om een 'kom-maar-naar-mijhouding' aan te nemen. Slecht plan. Voor ik het weet heeft iedereen collectief samengezworen tegen deze hopeloze casanova en zitten ze allemaal gezellig onder elkaar te keuvelen. Ik blijf eenzaam achter. Het voelt net als echt daten. Ik had meer tips moeten vragen aan de ervaren oude rot. Iemand is vrij. Ik ga ervoor, sleep mijn virtuele kop naar die van haar en… ze loopt weg! Ze loopt virtueel weg! Ik ben precies nooit verdwenen uit de Overpoort. De jager in mij komt naar boven, Ik steek een sigaret op en scherp mijn tanden. Iemand komt mij tegemoet. Mijn ondertussen brandend verlangen kan niet meer om met de stress van de spice en ik besluit om in het online café te blijven en bestel nog een virtuele pint. Uitkijkend naar eenzame zieltjes doof ik mijn sigaret en neem nog een slok van mijn bier terwijl ik denk dat dit de toekomst van daten is.

"De Brusselse deerne"

Plots komt er uit het niets een virtueel hoofd op mijn scherm gevlogen. De intensiteit en snelheid die daarmee gepaard gaan, voorspelt al meteen het soort gesprek dat we zullen voeren: spicy. Zonder verpinken stelt ze zichzelf voor in een leuk Brussels accent. Voor ik het wist, zat ik in een rollercoaster van directe vragen. Ik nam nog een slok van mijn bier en was blij toen ze bevestigend antwoordde op mijn vraag of ze ook iets aan het drinken was, waarna we geproost hebben op een vreemde doch leuke avond. Plots werkte het concept. Ik had me niet voorgesteld als iemand die een artikel kwam schrijven maar ik had me voorgesteld als iemand op zoek naar een goed gesprek, en ik heb het gekregen. We spraken intensief verder. Dit is de toekomst bedacht ik mij, van COVID-20 tot COVID-158, laat het maar komen, dit is leuk.

PS Als je niet direct succesvol bent, kan je je altijd spiegelen aan de oude rot die elke week aan meerdere online dates meedoet. Met een diep geloof in de altijd werkende wet van hoe meer je probeert hoe meer kans je hebt om te slagen.

0
Gemiddeld: 1 (1 stem)

Reactie toevoegen