Van Jeroen Kneus naar Jeroen Meus

Als eerstejaarsstudent moet je snel kunnen acclimatiseren. Je moet wennen aan een nieuwe stad, nieuwe mensen en de treurige maaltijden die je tussen de lessen binnenspeelt. Hieronder vind je culinaire tips én een recept om je kotleven op te fleuren.

In de weekenden geniet je misschien nog van Hotel Mama, maar tijdens de week sta je er alleen voor. Een kotmaaltijd moet snel, lekker en, niet onbelangrijk, gezond zijn. Die pita die je elke week afhaalt om de hoek, zal je echt niet de energie geven die je nodig hebt. 

De essentials in je keuken

Met kruiden kun je je maaltijd pimpen en creatief te werk gaan. Denk bijvoorbeeld aan nootmuskaat, paprika, curry, knoflook … Spice is life. Je hebt helemaal zelf in de hand hoever je hierin wil gaan. 

Het is belangrijk dat je ingrediënten koopt die veelzijdig zijn, zoals wraps bijvoorbeeld. Die kan je op veel manieren gebruiken. Wil je ze zacht en warm? Maak de wrap vochtig met wat water voor je hem in de microgolfoven steekt. Heb je eerder zin in iets krokants? Bak de wrap dan met wat boter in de pan. Qua vulling krijg je ook volledig carte blanche: wat kip met groentjes en saus, kruidenkaas met zalm, chili con carne … De wrap staat altijd voor je klaar. 

Spice is life

Pasta, noedels en rijst zijn ook je beste vrienden. Dat is allemaal snel klaar en je kan er veel dingen mee doen. 

Eieren kun je overal in verwerken. Daarnaast kan je ze 's morgens, 's middags en 's avonds verslinden. Eieren bevatten goede vetten en zijn vitaminebommen. In ei zit namelijk choline. Die stof hebben we nodig om onze hersenen optimaal te laten functioneren. We kunnen niet beloven dat je de hersencellen die zijn gesneuveld tijdens het uitgaan zal terugkrijgen, maar misschien is het niet slecht om goed te zorgen voor wat je nog over hebt. 

Bananenpannenkoekjes

 

Voor deze heerlijke bananenpannenkoekjes zijn minimale kookskills en maar drie ingrediënten nodig: 2 eieren, 1 banaan en een beetje boter voor in de pan. Ook al ben je geen keukenprinses, zelfs jij kan dit!

 

Stap 1: Snijd je banaan in stukjes en prak ze tot een moesje.

Stap 2: Nu het mengsel in een kommetje zit, voeg je er twee eieren aan toe. Tip: wens je echt vullende pannenkoeken? Voeg wat havermout aan het mengsel toe!

Stap 3: Roer het mengsel. 

Stap 4: Doe een beetje boter in de pan en bak het mengsel. Je kan kiezen voor een paar kleine pannenkoekjes of een grote (tip: voeg wat kaneel toe).

Stap 5: Als beide kanten van de pannenkoek goudbruin zijn, is het tijd om hem te pimpen. Versier je creatie met wat honing, stroop of fruit. 

 

Smakelijk!

 

0
Gemiddeld: 5 (1 stem)

Reactie toevoegen