Nederlander denkt dat F.C. de Kampioenen een serieuze voetbalcompetitie is

F.C. de Kampioenen is een geliefd gespreksonderwerp waar vrijwel iedereen jeugdherinneringen aan heeft. Behalve de Nederlanders onder ons. Zij hebben geen flauw idee waar het over gaat. Wat is F.C. de Kampioenen eigenlijk volgens een Nederlander?

"F.C. de Kampioenen is toch gewoon een soort Belgische eredivisie?" antwoordt de Nederlander, "Alleen win je niet de tinnen Schaal, maar mag je jezelf F.C. de Kampioenen noemen."

De Nederlander verklaart: "Belgische clubs van het hoogste niveau zoals Union Saint-Gilloise, Ohlala Aalst, KAA Gent, Club Brugge en Oei Eigenbrakel strijden in de Kampioenen Competitie om de titel F.C. de Kampioenen. Wie dit prestigieuze toernooi wint, krijgt niet alleen de Kampioenen Cup maar mag zichzelf ook een jaar lang F.C. de Kampioenen noemen. Zelfs als de ploeg de rest van het jaar alleen nog faliekant verliest, blijven ze de Kampioenen."

De Nederlander vervolgt: "Hoewel de titel F.C. de Kampioenen elk jaar naar een andere winnende club kan verwijzen, is de eer inmiddels al drie jaar aan de Antwerpse ploeg VET Balen. De club hoopt ook dit jaar weer te winnen. 'Anders wordt het opnieuw VET Balen,' laat de coach weten."

"De Kampioenen Cup is elke avond live voor het slapengaan te volgen op Eurosport," zegt de Nederlander opgewekt. "Heb ik gelijk of heb ik gelijk?"

Gemiddeld: 5 (1 stem)

Reactie toevoegen