UGent-water op de proef gesteld

Je kent het wel, zo van die bomvolle lesdagen die haast oneindig lijken, waar je in een vermoeide en uitgedroogde toestand naar je drinkbus grijpt om er vervolgens achter te komen dat ze leeg is. Kan het UGent-kraantjeswater je redden?

In de wandelgangen hebben wij vernomen dat er een smaakje zit aan het kraantjeswater van de UGent. Daarom voelen wij ons als ware fijnproevers geroepen om dit voor alle UGent-studenten uit te zoeken en ons uit te spreken over de vraag: "Zit er een smaakje aan het water en is er een verschil tussen de verschillende campussen verspreid over Gent?"

Drinkflessen en bokalen

Voor dit wetenschappelijke onderzoek moesten we natuurlijk eerst waterstalen van verschillende campussen verzamelen. Met drinkflessen en bokalen op zak gingen we op zoek naar de waterkraantjes in de campussen Boekentoren, Plateau, Tweekerken, Dunant en het UZ. Doolhoven zoals de Blandijn hebben onze zoektocht naar testmateriaal wat vertraagd, maar een uurtje later waren we alweer op kot met UGent's finest.

De proeverij

Tegen onze verwachtingen in waren er duidelijk wat frappante smaken binnen onze collectie. Zo kreeg het water van Dunant, waar we speciaal voor op de fiets waren gesprongen, met zijn zure nasmaak, de prijs voor het slechtste kraantjeswater. Laat dit dus een waarschuwing zijn aan alle psychologen in spe die de dag gaan verslijten op de Dunantcampus: kom voorbereid met een goed gevulde drinkbus.

Het water van het UZ werd bekroond tot winnaar van de proeverij

Vervolgens waagden we ons meer zuidwaarts naar de campus van het UZ. Dit water smaakte naar meer en werd door ons bekroond tot de winnaar van de proeverij. Daarmee geloven wij dat UZ een van de verborgen pareltjes in Gent is als het op goede verfrissing aankomt, zowel voor de academische als medische bezoeken of gewoon voor de bourgondiërs onder ons. Daarnaast ervaarden we het water van campus Tweekerken wel eerder als hard. Een snel onderzoek wees dan ook uit dat dit een teken is van een grote hoeveelheid calcium. Het is met andere woorden gewoonweg ideaal voor idereen die iets sterkers nodig heeft om die droge economische kerntheorieën en begrippen te helpen verteren. Naast de unieke smaken in onze proeverij, was het water van de Blandijn en de Plateau zo goed als identiek en weinig speciaal. Het water van de filosofen en de ingenieurs krijgt van ons een 7 op 10. 

Geen watersommeliers

Voor we dit knap staaltje wetenschap kunnen afsluiten, moeten we misschien wel nog een aantal beperkingen van ons onderzoek benoemen. Het diploma van watersommelier hebben we helaas niet behaald voor we dit artikel schreven. Daarbovenop komt nog eens het feit dat we in het seizoen zitten waar het wel lijkt alsof iedereen verkouden is. Ook onze smaakpapillen waren dus spijtig genoeg niet in topvorm. Neem dit wateronderzoek dus best met een korreltje zout, alhoewel, dat bederft misschien de smaak van ons heerlijke UGent-water.

0
Gemiddeld: 5 (2 stemmen)

Reactie toevoegen