De examenhoroscoop van Madame Zelda

Ook deze examenperiode ging Schamper langs bij niemand minder dan Madame Zelda. Zij voorspelde onderstaande examenhoroscoop en gaf ons alvast een exclusieve blik op het nieuws van 2024.

Nieuwe opportuniteiten komen weldra jouw kant uit! Goed begonnen is echter al half gewonnen: maak een duidelijke blokplanning zodat je je doel niet uit het oog verliest. Enkel dan zal de poort naar succes voor je opengaan.
Ideale blokpauze: Mediteer om de orkaan in je gedachten te kalmeren.
Powerschijf: Pixies – Where Is My Mind?

Ai, ai… Jij bent duidelijk overwerkt, beste stier! Ondanks de vele inspanningen boek je maar geen vooruitgang. Neem even afstand van je cursussen om je balans terug te vinden. Een nieuwe invalshoek doet wonderen…
Ideale blokpauze: Een verkwikkende natuurwandeling in de ochtendbries.
Powerschijf: Pommelien Thijs – Erop Of Eronder.

Er kan geen opluchting zijn zonder een gezonde dosis stress. Ga de confrontatie niet uit de weg en durf je faalangst onder ogen komen. Gebruik positieve affirmaties om je door deze overweldigende periode heen te slaan.
Ideale blokpauze: Zoek hernieuwende kracht bij vrienden en familie.
Powerschijf: Shawn Mendes – It'll Be Okay.

Verwachtingen zijn met voorbedachten rade wrok. Je bent ontgoocheld in jezelf omdat je nog niet veel gestudeerd had en daar nu de (rotte) vruchten van plukt. Laat dit je niet ontmoedigen, rot fruit zorgt voor de zoetste alcohol.
Ideale blokpauze: Sluit je aan bij een Gents studentenmagazine, doe het nu!
Powerschijf: CamelPhat ft. Elderbrook – Cola.

Goede karma zal jouw deel zijn. Je inspanningen lonen de moeite. Als je blijft studeren zoals je nu bezig bent, wordt deze examenperiode voor jou een makkie. Let wel: je bent er nog niet helemaal, blijf dus nog even volhouden tot je laatste examen achter de rug is!
Ideale blokpauze: Een gezellig avondje met vrienden.
Powerschijf: Miley Cyrus – Bad Karma ft. Joan Jett.

Ondanks je opstapelende frustraties, loont het de moeite om eens extra na te denken voordat je op impulsieve wijze je examenvragen invult. Haast en spoed zijn namelijk zelden goed! Durf je eigen antwoorden in vraag stellen. 
Ideale blokpauze: Laat negatieve vibes los door middel van wat beweging.
Powerschijf: Reel 2 Real ft. The Mad Stuntman – I Like To Move It.

Wees niet verlegen om extra hulp te vragen als je bepaalde leerstof niet helemaal begrijpt. Zoek een goede mentor die je hierbij kan helpen. Dit kan je prof zijn, maar ook het monitoraat of medestudenten kunnen hulp bieden.
Ideale blokpauze: Leer een nieuwe vaardigheid, ditmaal gewoon puur voor het plezier.
Powerschijf: 5 Seconds of Summer – Don't Stop.

Hoewel het erg aanlokkelijk is om op te geven, is dit nergens voor nodig! De grote hoeveelheid leerstof kan soms overweldigend aanvoelen, maar eens je begint te leren zal je merken dat het eigenlijk nog wel beter meevalt dan aanvankelijk gedacht. Nie neute, nie pleuje!
Ideale blokpauze: Neem 's middags eens uitgebreid de tijd om te eten.
Powerschijf: Rema – Calm Down.

De toekomst ligt nog niet vast: jij bepaalt hoe die eruit zal zien. Je intuïtie blijkt immers voor één keer gelijk te hebben. Twijfel niet te veel aan jezelf en blijf tijdens een examen bij je eerste antwoord. De boog kan immers niet altijd even gespannen staan…
Ideale blokpauze: Dans de stress van je af op je favoriete schijf.
Powerschijf: Yeah Yeah Yeahs – Heads Will Roll (A-Trak Remix).

Probeer jezelf deze examenperiode niet af te sluiten van de buitenwereld. Een bepaalde mate van sociaal contact behouden is gezonder dan ganse dagen alleen zijn. Ga bijvoorbeeld eens studeren met vrienden in de bibliotheek.
Ideale blokpauze: Speel eens een gezelschapsspel met vrienden of familie.
Powerschijf: High School Musical – We're All In This Together.

Een blokplanning maken kan handig zijn, maar laat je niet uit het lood slaan als het even niet lukt om die nauwgezet te blijven volgen. Durf pauzes inlassen als je tegen je eigen limieten aanloopt, in de plaats van door te willen gaan met leren.
Ideale blokpauze: Eender welke régelmatige blokpauze.
Powerschijf: MIKA – Relax, Take It Easy.

Het einde is in zicht! Weldra zal de examenperiode eindelijk voorbij zijn. En of je nu voor alles met glans geslaagd bent of niet, voorlopig ben toch even van het harde studeren verlost. Laad dus je chakra's maar even op en herbron.
Ideale blokpauze: Plan iets leuks voor na de examens, als extra motivatie.
Powerschijf: Helmut Lotti – Kumbaya My Lord.

 

Denkt u dat de overheid de universiteiten meer subsidies zal geven in 2024?

"Hm, al meteen een moeilijke vraag. Hiervoor heb ik toch even de hulp van mijn tarotkaarten nodig… Oh, mystieke tarot! Zeg mij: zal Ben Weyts volgend jaar tegemoetkomen aan de eisen van de universitaire sector? Zal Rik Van de Walle terug geld krijgen om te besteden aan nietszeggende UGent-reclamecampagnes (trekt 3 kaarten uit de stapel tarotkaarten die opengesperd op tafel liggen)? Interessant…"

Wat zeggen de kaarten, Madame?

"Wie zijn toekomst wil kennen moet eerst en vooral weten waar die vandaag staat en hoe die kan leren uit het verleden. De eerste kaart, de King of Swords, symboliseert het verleden. Bemerk dat deze kaart ondersteboven getrokken werd, waardoor ook zijn betekenis omkeert. De kaart staat voor een tiranniek bewind, dat beslissingen nam zonder inspraak. Overduidelijk een verwijzing naar Ben Weyts dus. Deze tweede kaart, eveneens ondersteboven, is de Toren. Deze symboliseert plotse veranderingen met desastreuze gevolgen in het heden. Dit is een verwijzing naar de plotse besparingen. De derde en laatste kaart voorspelt de toekomst: de Dood. Deze kaart heeft twee mogelijke betekenissen: een nieuw begin, of de dood van de universiteit."

Zullen er volgend jaar weer enkele UGent-schandalen de kop opsteken?

"Ja."

Moet u daarvoor niet eerst uw glazen bol raadplegen ofzo?

"Maar nee, dat is het enige dat ik met zekerheid kan voorspellen (bulderlacht onheilspellend)!"

 

0
Gemiddeld: 5 (2 stemmen)

Reacties

Bericht: 
My God, what a wife, with balls & glorie!!! Kan ik een persoonlijke toekomstvoorspelling aanvragen bij Madame Zelda???

Reactie toevoegen