Best of: natuur in Gent

De herfst is het ideale moment om even de natuur in te duiken. Met een wandeling of loopje door de Gentse bossen en weilanden, kan je je adem terugvinden die je aan de start van het academiejaar misschien wel bent verloren.

Bourgoyen-Ossemeersen

Je zou het niet meteen verwachten van een drukke stad als Gent, maar op drie kilometer van het Gravensteen ligt een belangrijk natuurgebied: Bourgoyen-Ossemeersen. Vanaf midden oktober loopt het gebied bijna volledig onder water. Zo vormt het gebied de ideale stek voor watervogels die een plekje zoeken om de winter te overleven. In het natuurpark kan je lopen of wandelen, maar ook over het blotevoetenpad lopen of deelnemen aan een cursus 'vogelen voor beginners'. Wie graag een extra lusje door de natuur maakt, kan via de Bourgoyen makkelijk oversteken naar de Vinderhoutse Bossen, een gebied dat al meer dan honderd jaar bebost is: natuurplezier gegarandeerd!

Liedermeerspark

Het Liedermeerspark ligt aan de Schelde in de schaduw van de Ghelamco Arena. De weg ernaartoe is simpel: je volgt het water naast de Kinepolis richting Merelbeke. Na een kilometer wandelen loop je al tussen de bomen en na drie kilometer loop je via een oude esdoorn het park binnen. Er is weinig speciaals aan de wandeling, maar dat is helemaal niet zo erg. De beste gesprekken en gedachten ontstaan tijdens het wandelen. Je hebt ook de tijd om goed rond te kijken, als je goed kijkt, zie je dat elke maand andere kleuren heeft. Mensen met een hart voor dieren kunnen in het park ook terecht in het opvangcentrum voor vogels en wilde dieren. Elk jaar wordt er een bezoekdag georganiseerd.

De Gentsbrugse Meersen

Alle wegen leiden naar Luc de Vos, alleen nemen sommigen een omweg.  In het natuurgebied Gentbrugse Meersen loopt er een richting de Voshoek: een gedenkbord voor de Gentse volkszanger. De familie van de Vos vroeg bloemen noch kransen voor de begrafenis, maar een gift voor de uitbouw van het natuurgebied. In de Gentbrugse Meersen kan je heerlijk lopen of wandelen langs het water of vrij door de weilanden lopen tussen de koeien. Het gebied grenst aan Gentbrugge. Een buurt die je kan kennen van het VRT-programma ... Gentbrugge. Joris Hessels zat er op een bankje en praatte er met toevallige voorbijgangers – misschien loop je hem wel tegen het lijf.

0
Gemiddeld: 5 (1 stem)

Reactie toevoegen