Nieuwe besparingsmaatregel zet kwaad bloed

Wil UGent de gaten in haar begroting dichten, dan moet ze besparen. En dat laat zich op vele vlakken voelen, zo ook in de studentenresto's.

Eerder al werden de maaltijdprijzen verhoogd, maar nu heeft de Raad van Bestuur ook haar zinnen gezet op een icoon: de brugspaghetti. Concreet heeft men besloten om de saus van de spaghetti te verdunnen. "Tomaten zijn in deze crisistijden quasi onbetaalbaar geworden", verklaart de UGent-persdienst.

Hiervoor heeft UGent een speciale overeenkomst afgesloten met het Rode Kruis. Uit interne communicatie blijkt dat het Rode Kruis voortaan gratis gebruik mag maken van de inkomhal van het UFO voor hun bloedinzamelacties. In ruil daarvoor ontvangt UGent zo'n 21 % van het ingezamelde bloed, en dat zal verwerkt worden in de brugspaghetti als substituut voor de dure tomatenpuree.

"We snappen dat dit misschien ongeloofwaardig overkomt," klinkt het bij de persdienst, "maar het zou niet de eerste keer in de geschiedenis zijn dat pure genialiteit (sic) initieel wordt miskend. Kijk maar naar de hele heisa rond Mattias Desmet. Studies tonen trouwens aan dat extra bloedinname ijzertekorten kan herstellen. U zult zien: binnenkort eten we met z'n allen bloedspaghetti alsof we nooit anders hebben gekend (lacht diabolisch)."

Nog geen stemmen

Reactie toevoegen