Best of: Gentse bankjes

Bankjes, je kan er steeds op rekenen wanneer je ze nodig hebt. Uitpuffen op een warme zomerdag? Wachten op iemand die te laat is voor een afspraak? Je situationship dumpen? Een goed bankje leent zich tot elke gelegenheid.

Korenmarkt

Deze bankjes bevinden zich op de Korenmarkt, vlak voor de ingang van de plaatselijke McDonald's. Als je ooit eens met iemand naar het historische centrum van Gent gaat, is dit een duidelijke plaats van afspraak. Iedereen weet het zijn, er zijn terrasjes in de buurt, en het is er gezellig druk. Een ijsje is de zomer, een wafel in de winter, een Big Mac heel het jaar door; alles wat je hartje begeert is hier te verkrijgen. Ook is vanaf dit punt alles op wandelafstand. Zowel de kroegen van Sint-Jacobs als de krochten van campus Aula liggen op een steenworp. Let wel op dat je niet omver wordt gereden door de trams die vlak voor je neus voorbijrazen.

Citadelpark

Diep verstopt in de bossen van het Citadelpark, waar sommige zaken het daglicht niet mogen zien, kijkt dit bankje uit op 't Kuipke en de nietsvermoedende parkgangers. Dit is zo'n plek waar personen vermist raken nadat ze een bericht hadden gestuurd 'nog voor het donker thuis te zijn'. Het schijnt dat de geesten van gecancelde UGent-proffen hier op gure herfstavonden ronddwalen, op zoek naar meer weerloze slachtoffers om hun loonsvermindering van twintig procent te wreken. Kortom, een creepypasta in wording. Ook is dit een ontmoetingsplek voor homoseksuelen op leeftijd. Als dit niet je ding is, blijf dan zo ver mogelijk uit de buurt. Algemeen advies: niet aanbevolen.

Veerkaai

Een oase aan rust tussen de Vlasmarkt en Dampoort, dat is wat dit bankje te bieden heeft. Op de Veerkaai is het bij mooi weer steevast aangenaam vertoeven. Met een licht briesje in je haren kan je zorgeloos genieten van het uitzicht over het water, alleen of samen met anderen. De bankjes zijn comfortabel voor je rug en ruim genoeg om niet ongemakkelijk tegen je buurman gedrumd te zitten. In de avond krijg je de twinkelende lichtjes er gratis bovenop. Zie je de lichtjes van de Leie, dan gaat je hartje sneller slaan.

0
Gemiddeld: 5 (1 stem)

Reactie toevoegen