Daan vindt zichzelf een moreel kompas

Yanne De Frenne

Je hebt goede mensen en je hebt slechte mensen die zichzelf geweldig vinden. Daan is van het tweede type. Hij studeert biomedische wetenschappen, naar eigen zeggen omdat hij "altijd al geboeid was door biologie", maar al zijn vrienden weten dat hij gewoon te dom was om te slagen voor het ingangsexamen geneeskunde. Daarnaast is hij ook een rasechte hypocriet.

"Momenteel ben ik aan het daten met twee meisjes tegelijkertijd. Natuurlijk vertel ik aan beiden niks daarover. Ik heb met niemand afgesproken om exclusief te verkeren, dus ik zie daar absoluut geen probleem in. Tijdens een date kreeg ik eens een berichtje van mijn andere casual fling. Ik heb dan snel afgerond om naar haar kot te kunnen gaan. Dingen verzwijgen is niet hetzelfde als liegen, hé."

 

Daan vertelt dat hij in het verlengd weekend op citytrip gaat naar Parijs, met het vliegtuig. Of hij dan geen last heeft van vliegschaamte? "Dat speelde wel even bij mij. Om die CO2-uitstoot te compenseren volg ik al drie weken een vegetarisch dieet. Het is beter dan met de auto gaan, want het vliegtuig nemen is een beetje zoals carpoolen in de lucht, toch?"

Hij neemt ook nog andere maatregelen om zijn ecologische voetafdruk te beperken. "Ik probeer sober te leven. Zo bestel ik bij Starbucks altijd een kleine Iced Caramel Macchiato in plaats van een grote. Kartonnen rietjes gebruik ik evenwel niet, dat weiger ik rigoureus. Zie het als een statement tegen het klimaatfascisme."

Nog geen stemmen

Reactie toevoegen