Discriminatie in de chipswereld

Discriminatie teistert al eeuwenlang de hele wereld. Wat vaak vergeten wordt, is dat zelfs onze geliefde aardappelchips onder discriminatie gebukt gaan!

Lay's biedt al decennialang een prachtig palet aan smaken aan, van paprika tot patatje Joppie, van BBQ Ham tot heerlijke Bicky-chips. Zowel in geribbelde versie − de zogenaamde Superchips − als in gewone versie. Kortom, voor ieder wat wils... of toch niet helemaal. De iconische peper-en-zoutchips moeten het enkel met de gekartelde variant doen. Na een rondvraag bij onze redactie ontstond daar toch heel wat commotie rond. Veel mensen vielen uit de lucht en konden het amper geloven. De beste peper-en-zoutchips, die alle concurrenten moeiteloos verslaan, vallen niet te verkrijgen in de mainstreamvariant. Wat heeft die soort dat de andere chips niet hebben? De gezondste peper-en-zoutchips, met enkel plantaardige vetten en minder calorieën dan de meeste van haar concurrenten, verdienen ook een gewone versie. Mochten deze chips een ziel bevatten, waren zij zeker en vast al naar Unia gestapt om orde op zaken te stellen. Dit. Is. Discriminatie! 

Vaak halen experts het argument aan dat ribbels voor een extra crunch zorgen en ook meer smaak hebben. Dat is waar, maar zonder kartels hebben chips ook hun charmes. Zelfs zonder ribbels zou de unieke smaak overeind blijven. Dat de zoutsmaak in deze chips de bovenhand neemt, is voor vele mensen een overtuigend feit. Lay's is de enige die aan de chips zo veel zout toevoegt. Door de ribbels weg te doen, gaat dit echt niet verloren. Bovendien zou het als marketingstunt wel kunnen tellen en zou de producent nog meer schapruimte kunnen claimen. Zo kan er, zonder al te veel moeite, een nieuwe variant komen. De consument blij, de producent blij ... Iedereen zit op rozen.

Superchips, gun oldskool chips ook iets alstublieft!

Nog geen stemmen

Reactie toevoegen