Recensie: 'Repertoire' door James Acaster

James Acaster – bekend van zijn hilarische oneliners in 'The Great British Bake Off' – is een Britse stand-upcomedian wiens comedyshow 'Repertoire' sinds 2018 op Netflix staat. Wij keken ernaar en zagen dat het goed was.

In de vierdelige comedyshow – bestaande uit 'Recognise', 'Represent', 'Reset' en 'Recap' – presenteert James Acaster al lachend zijn baanbrekend broodonderzoek, leert hij je hoe je kunt flirten tijdens 'Twister', voert hij een remix van het voetbalnummer 'Kettering Town FC' op, en nog zo veel meer. Doorheen de vier afleveringen puzzel je Acasters verleden samen als oplichter in de honingindustrie, waarna hij onder getuigenbescherming van identiteit verandert en verkeersbrigadier wordt, en uiteindelijk gepromoveerd wordt tot agent die undercover gaat als stand-upcomedian.

James Acasters 'Repertoire' is grappig en slim geschreven. De vier afleveringen lijken aanvankelijk los van elkaar te staan, maar vormen toch één geheel wanneer het je uiteindelijk lukt om alle sketches en moppen op een tijdlijn te plaatsen. Naast zijn woorden weet Acaster het publiek ook aan het lachen te brengen met zijn onbeholpen lichaamshouding en alleszeggende gelaatsuitdrukkingen. Ook ondervind je, in tegenstelling tot veel andere buitenlandse comedy, geen cultuurbarrière: deze Britse comedian is heel toegankelijk voor een Vlaams publiek.

0
Gemiddeld: 5 (1 stem)

Reactie toevoegen