Best of: koffiebars in centrum Gent

Take Five Espressobar

Take Five is een vaste waarde voor elke student die wel eens campus Aula bezoekt. Het aanbod aan koffie is hier natuurlijk bijzonder uitgebreid, zoals het een echte espressobar betaamt. Liefhebbers van espresso based drinks en filterkoffie kunnen hier hun meest gecompliceerde drankjes verkrijgen zonder al te veel uitleg. Dankzij hun twee verdiepingen en bescheiden terras kan je hier ook altijd terecht om in rust te studeren terwijl je de nodige caffeïnefix bestelt. Geen fan van koffie, maar toch een studieplek nodig? Ook verrukkelijke limonades en andere warme drankjes kan je hier vinden! Bovendien zijn de ontbijt- of lunchdates een aanrader, want wat is er nu gezelliger dan een koffiebar om iemand te leren kennen?

Way 

Iets verder in de Volderstraat vind je ook Way. Zoals de naam al aangeeft, kan je hier normaliter enkel koffie krijgen voor takeaway. Er zijn dan ook geen zitplaatsen binnen, en de terrasruimte is vrij beperkt. Een niet-zo-verhuld geheim is echter dat je je koffie wél in een mooi tasje kan krijgen als je het heel lief vraagt aan de barista van dienst. Voor de koffiefanaat is deze bar echter wel zo'n beetje het koffiewalhalla van Gent. Naast geweldige koffie vind je er ook een groot aanbod aan koffieaccessoires en krijg je er advies van de bovenste plank. Ten laatste maakt het strakke design van de toog met ingebouwde espressomachine deze bar zeker een bezoekje waard.

Peaberry Coffee

Peaberry is al een tijdje een vaste stek voor alle koffiefanatici in Gent. Van de drie bars is deze dan ook veruit de gezelligste. De bar zelf is vrij klein, zeker binnenin, maar dat maakt ze meer dan goed met de grote hoeveelheid liefde die ze uitstraalt. Zoals in de andere bars vind je hier je vaste koffieshot, met daarnaast ook een aanbod aan warme en koude dranken zonder caffeïne. Het interieur alleen al is een bezoekje waard: je vindt er een wisselend aanbod aan interessante prints en andere kunstwerken. Interessant voor zowel de social butterflies als de kunstgoeroes.

Nog geen stemmen

Reactie toevoegen