Best of: mediageile proffen

Dirk Verhofstadt

Als je politieke filosofie en mediarecht een ietwat vreemde combinatie vindt, ken je duidelijk deze titaan nog niet. Die kans is nochtans klein, aangezien hij zijn achternaam en tot wel twee biologische ouders deelt met oud-premier Guy Verhofstadt. Spijtig genoeg is Guy geen professor aan de UGent, dus moeten we net als de Belgische media genoegen nemen met zijn broer. Hoewel zijn naam elke keer genoemd wordt als er weer eens kritiek moet gegeven worden op rechts of nieuwe liberale ideeën nodig zijn, duiken er verrassend weinig interviews met hem op. Dat is natuurlijk zijn opleiding: hij weet heel goed dat de pers niet luistert als je gewoon met hen gaat spreken, dus verstopt hij zich achter een mediaschuwe façade. Mediageil en manipulatief, je zou het niet van hem verwachten. 

Stijn Baert

Welke lijst is nu volledig zonder minstens eenmaal Stijn Baert te vermelden? 'Geen enkele' kan je hem zelf al horen denken. Behalve dat hij zijn tijd aan onze Alma Mater blijkbaar afwisselt met een minderwaardige positie aan de Universiteit van Antwerpen, is Stijn de perfecte man voor een stuk over mediageile proffen aan de UGent. Deze arbeidseconoom is bij het gewone volk bekend omwille van zijn aanwezigheid op 'De Afspraak' als het weer eens over werken gaat, en zijn kwalijke geroep op Twitter naar overheden die toch niet willen luisteren. 

Maarten Boudry

Hij mag dan technisch gezien geen professor zijn, maar deze lijst zou niet compleet zijn zonder minstens een vermelding van meneer Boudry. Andere proffen laten zich in hun bezoekjes aan tv-studio's remmen door pietluttigheden zoals verstand van zaken of specialisatie in het domein. Meneer Boudry is de enige die deze banaliteiten weet te overstijgen en zijn maatschappelijke rol inneemt als academicus die je kunt vragen om tegen zo'n beetje iedereen over zo'n beetje alles te komen spreken voor een camera. Love him or hate him, hij blijft de onbetwiste winnaar van deze competitie.

Gerelateerde artikels: 
Best of: trappen aan de UGent
Best of: kothuisdieren
LONGREAD: Prof Préféré: Stijn Baert
Best of: coalities voor de federale regering
Best of: tweedehandskledingzaken
Nog geen stemmen

Reactie toevoegen