Cultuuragenda

9/11: De Nacht van de Vrijdenker @Vooruit

FESTIVAL - De Vooruit opent deuren en visies! De jaarlijkse editie van 'De Nacht van de Vrijdenker' laat 30 toonaangevende denkers op ons los, één voor één klaar om ons aan de meest prangende vragen bloot te stellen. Thema’s zoals de ecologische crisis, de menselijke drang naar constant avontuur en fake news passeren de revue en dompelen ons onder tot we ontredderd huiswaarts keren. Een verfrissende snoepwinkel voor hen met een kritische geest.

13/11 - 14/11: 'Be Careful What You Wish For' @Capitole

 

 

CABARET - Alex Agnew breekt potten met zijn nieuwe zaalshow 'Be Careful What You Wish For', waarmee hij dit voorjaar maar liefst driemaal het Sportpaleis vulde. Wegens buitengewoon succes gaat hij verder waar hij was geëindigd en trekt door Vlaanderen met extra theatertours, met een aantal passages in Gent. Gehuld in het vertrouwde recept vol ironie en zelfspot, gaat de cabaretier het genderdebat aan, bespreekt feminisme en kaart neuspeuteren aan. Een hilarische avond gegarandeerd.

5/11 - 6/11: 'Om niets te zeggen' @NTGent Arca

TONEEL - Ze keren de werkelijkheid de rug toe en gaan op zoek naar hún realiteit. Vijf jonge toneelspelers laten de idioot in zichzelf los in dit radicale experiment, herwerkt door Oscar Van Rompay op basis van de film "The Idiots", dat focust op de zoektocht naar vrijheid en waarachtigheid. Afspraak in NTGent Arca!

2/11 - 24/11: Tentoonstelling over technologie en kunst @NTAA’19

KUNST - Twintig gerenommeerde kunstenaars uit 78 landen, één expo in Gent. De deelnemers, geselecteerd door een internationale jury, maken kans op één van de drie prijzen, waaronder een hoofdprijs van €5000. Daarenboven krijgen ze een plekje in de Zebrastraat om hun creaties te tonen aan het grote publiek. Een niet te missen collectie waar de hedendaagse kunst in tijden van spitstechnologie centraal staat.

0
Gemiddeld: 4 (1 stem)

Reactie toevoegen