Hou je bek en bef me (Survival edition)

De ultieme oplossing voor geweldloos vampirisme

Niet elke wetenschapper houdt zich bezig met proefbuizen, deeltjesversnellers of lasers. Dr. Schamperstein kiest voor een theoretische aanpak en baant zich een weg door formules, berekeningen en kennis om zijn licht te schijnen over een prangende maar absurde vraag.

Er zijn heel wat verschillende soorten vampieren, en dus ook veel verschillende redenen waarom ze bloed drinken. Volgens sommige mythes drinken vampieren bloed omwille van de 'chi' of 'levensessentie' die erin zit. Andere mythes zeggen dan weer dat ze gewoon de calorieën uit het bloed nodig hebben, net zoals mensen calorieën uit hun voedsel halen. Deze laatste theorie wekt wat vragen op. Er is namelijk ook een ander soort bloed dat het lichaam maandelijks verlaat en veel voedzamer geacht wordt dan het gewone: menstruatiebloed.

Superkrachten

Het klopt echter niet helemaal dat menstruatiebloed voedzamer is. Er zitten maar weinig vitaminen in circulair bloed en dus ook in menstruatiebloed. Wat dan wel meer voorkomt in het goedje zijn proteïnen en ijzer. De grote hoeveelheid proteïnen in het bloed kan verklaren waarom vampieren zo sterk zijn. Omdat een vampier een grote hoeveelheid rode bloedcellen aanmaakt om de overvloedige hoeveelheid ijzer te verwerken, heeft ook dat bestanddeel een doel. Dit zou dan weer het grote uithoudingsvermogen van de vampier kunnen verklaren. Wat menstruatiebloed nu interessanter kan maken dan gewoon circulair bloed, is het feit dat het niet enkel bestaat uit bloed. Er komt veel meer aan te pas. 

Menstruatiebloed bestaat uit bloed (duh), stukjes baarmoederslijmvlies en vaginaal vocht. Het is nu net dat laatste dat menstruatiebloed erg voedzaam zou maken voor een vampier.

Calorieën tellen

Hou in gedachten dat we het hebben over vampieren die bloed drinken vanwege de calorieën. Als we dat buiten beschouwing laten, is alles wat er nu volgt volledige bullshit. Laten we ons een vampier inbeelden. Een man van 173 cm en 55 kg. Ondertussen is hij 100 jaar, wat zijn krachten sterker maakt en zijn nood aan calorieën vermindert. Er bestaan tal van sites die voor jou berekenen hoeveel calorieën je per dag moet innemen om op een stabiel gewicht te blijven. Als we van onze vampier een weinig actief mens maken, heeft hij ongeveer 1381,19 kcal/dag nodig. Hiermee gaan we verder. In 35 ml menstruatiebloed zitten totaal ongeveer 29920 kcal. Die 35 ml is de hoeveelheid die de gemiddelde vrouw ongeveer verliest tijdens haar menstruatie. Van hieruit is het simpel rekenwerk. Als deze cijfers kloppen en onze vampier geen puur bloed nodig heeft, kan hij tot 21 dagen overleven tot hij weer moet drinken. De vrouwen onder ons weten het al. Dit is hoe lang het duurt tot de volgende maandstonden weer beginnen. 

Gewoon doen

Onze bloeddrinker zou dus maar één keer in de maand moeten drinken om in leven te blijven. Dit is een groot verschil met vampieren die gewoon bloed drinken. In een liter circulair bloed zitten ongeveer 900 calorieën. Hij zou dus anderhalve liter per dag moeten drinken om te overleven. Een mens heeft gemiddeld 5 liter in zijn of haar lichaam zitten. Als je als vampier je slachtoffer volledig leeg zou zuigen, kan je ongeveer een 3 of 4 dagen overleven zonder opnieuw te drinken. Het is dus veel makkelijker voor een vampier om gewoon menstruatiebloed te drinken. Plus, op deze manier hebben de bloedzuigers veel minder doden op hun geweten. Je vraagt je waarschijnlijk af hoe een vampier in hemelsnaam aan menstruatiebloed zou komen. Het enige correcte antwoord: beffen. Gewoon doen!


 

0
Gemiddeld: 5 (1 stem)

Reactie toevoegen