Een wetenschappelijke horoscoop

Wist je dat horoscopen ook wetenschappelijk kunnen zijn? Er bestaan een hele hoop wetenschappelijk betrouwbare methoden om iemands persoonlijkheid accuraat te beschrijven. Zo kun je al veel over iemands persoonlijkheid afleiden aan de hand van hun studie of de mensen waarmee die persoon optrekt. Hieronder vind je een voor onze universiteit gepersonaliseerde wetenschappelijk onderbouwde 'horoscoop' die werd opgesteld door enkele psychologen aan de UGent.

Bio-ingenieurswetenschappen

Jij bent een bezige bij die geen rust kent. Je bent in heel veel dingen geïnteresseerd en vindt het vaak moeilijk om keuzes te maken. Toch heb je het gevoel dat je die voortdurend moet maken. Je hebt altijd het beste voor met anderen en bent erg passioneel.

Diergeneeskunde

Jij bent zeer plichtsbewust. Jij houdt je altijd aan je beloftes en je vrienden weten dat ze steeds op jou kunnen rekenen. Je hebt soms het gevoel dat mensen je onderschatten en wilt jezelf vaak bewijzen. Als vrienden raad nodig hebben komen ze vaak naar jou.

Economie en Bedrijfskunde

Jij bent een vrolijke en energieke persoon, al heb jij soms ook wel nood aan een beetje tijd voor jezelf. Jij staat met je twee voeten op de grond. Soms vind je het moeilijk om je emoties onder woorden te brengen. Je verkiest een paar goede vrienden boven een massa kennissen die je nauwelijks kent.

Farmaceutische Wetenschappen

Jij bent een echte genieter. Je kan soms nog eens je tijd nemen om echt van het leven te genieten. Jij bent een erg realistisch iemand, al wil dat niet zeggen dat je ook niet eens van een feestje kunt genieten. Toch denk je altijd na voor je iets doet.

Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen

Jij bent een passioneel persoon, maar denkt toch erg nuchter. Jij bent iemand die veel nood heeft aan mensen in je leven. Als je het gevoel hebt dat er te weinig mensen in je leven zijn, ga jij je al snel erg eenzaam voelen. Je hebt een harde buitenkant, maar mensen die jou kennen weten dat je een erg zachte binnenkant hebt.

Ingenieurswetenschappen en Architectuur

Jij bent een werker. Als jij een doel hebt, rust je niet voor je jouw taak hebt volbracht. Mensen hebben diep respect voor jouw sterke karakter. Je voelt je echter toch soms misbegrepen. Vergeet niet om nu en dan eens op adem te komen.

Letteren en Wijsbegeerte

Jij bent iemand die niet bang is om tegen de stroom in te zwemmen. Je bent dromerig en verdwaalt soms in je gedachten, maar je bent ook erg begaan met de wereld rondom jou. Mensen weten dat ze jou kunnen vertrouwen.

Politieke en Sociale Wetenschappen

Jij bent een creatief en kritisch persoon die niet graag in hokjes denkt. Jij vindt de waarheid belangrijk en bent niet bang om enkele heilige huisjes in te trappen. Jij kunt je in zo’n beetje alles interesseren en vindt het moeilijk om keuzes te maken.

Psychologie en Pedagogische Wetenschappen

Jij bent een echte mensenmens. Je weet niet wat je zou moeten doen zonder al jouw vrienden en vriendinnen. Jij probeert altijd voor iedereen het beste te doen en vergeet soms aan jezelf te denken. Mensen appreciëren jouw eerlijke en levendige persoonlijkheid.

Recht en Criminologie

Je bent een erg open persoon. Je zegt waar het op staat en niet iedereen kan dat altijd evenzeer appreciëren. Je hebt een kritische geest en wil jezelf en de wereld rondom jou steeds een vrolijkere plek maken. Jij straalt zelfvertrouwen uit en mensen spenderen graag veel tijd met jou.

Wetenschappen

Jij zit vol passie en bent iemand die weet wat je wil, maar niet altijd hoe je het kunt krijgen. Je zit vol met originele ideeën, maar houdt die vaak voor jezelf. Mensen hebben jou graag, omdat jij altijd jezelf blijft. Jij zult grote hoogtes bereiken als je durft te vertrouwen in jezelf.

Partyvelde

Jij blijft liefst met je beide voeten op de grond, al wil dat niet zeggen dat je soms niet volledig los kunt gaan. Soms ben je bang om jouw problemen met anderen te delen. Jij kunt echt genieten van de aanwezigheid van andere mensen. Sommige mensen schatten je soms simpeler in dan je bent. Wees niet bang om jezelf aan de wereld te laten zien.

 

Wil je meer weten over de wetenschap achter deze voorspelling? Lees dan de Schamperlab met de theoretische achtergrond.

Nog geen stemmen

Reactie toevoegen