Cultuuragenda

Kerstblokeditie!

Charlatan for KIDS

26/12 , Charlatan

Had je de Overpoort net afgezworen en je moederlief beloofd om alle komende dagen flink te studeren? Wel, wij hebben goed nieuws! Je kan nog een laatste keer gaan feesten mét goedkeuring van madre. Het enige wat je moet doen is het vertrouwen van je ouders winnen om je kleine broer of zus eens mee te nemen naar je tweede favoriete oord van verderf in Gent. Een sessie familie-bonding voor slechts vijf euro per persoon én het is zelfs voor het goede doel! Tijd om die K3-lyrics weer eens op te frissen.

Oordeur

14/12-05/01, De Krook

December, dat betekent voor velen weer als sardientjes in de Krook zitten. Waarom laten de faculteitsbibliotheken ons in het weekend aan ons lot over? Gelukkig komt de Krook to the rescue en gelukkig hoef je daar niet enkel te studeren. Op het gelijkvloers kan je terecht bij een luistermaquette waar je oren naar hartelust kunnen genieten van een reeks audioportretten van Oordeur. Gewone mensen doen er hun gewone verhaal. Hebben zij meer gemeen met hun buren dan wij? Neem even een pauze en kom luisteren!

Graffiti Lights

02/01-06/01, STAM

Altijd al zelf met licht willen schilderen? Of gewoon nog nooit op dat idee gekomen? Als je nog geen sterretjes ziet van al het blokken, kan je er begin januari tussen 15u en 17u zelf mee experimenteren! In het STAM zullen live lightpainters demonstreren hoe je kan spelen met licht en ledstrips. Een sterk stukje creativiteit met sluitertijden, bewegende lichtbronnen en de prachtige abdijkerk als setting. Niet al wat glittert is goud, maar in dit geval zijn het oogverblindende lichtsculpturen.

Filocafé

23/12, Vooruit

Al die stapels cursussen doen een mens al eens contempleren over het leven. Wat is het nut van al dat blokken als je het grootste deel na een maand toch weer vergeten bent? Hoeveel liter koffie kan ik drinken op een dag om de perfecte balans te vinden tussen concentratie en hyperactiviteit? Waarom heb ik mij in een ganse week nog niet gedoucht? Hoe komt het dat alles, maar dan ook echt alles, nu zoveel interessanter lijkt dan studeren? Voor zulke en andere existentiële vragen, één adres: Filocafé Gent!

Nog geen stemmen

Reactie toevoegen