Cultuuragenda

1 Year 'Why Music' powered by Vedett – 9 november, Charlatan

Op 9 november kan je in de Charlatan terecht voor een wel heel bijzonder technofeestje. Belgische producer OBI wil het met zijn bedrijf Why music company opnemen voor doven en slechthorenden. Hij organiseert daarom een feestje met speciale faciliteiten, zo mogen slechthorenden gratis binnen en is er een speciale trillende dansvloer voorzien die verbonden is met de muziekinstallatie. Het doel van de organisatoren is om doven en slechthorenden samen te brengen en hen te laten genieten van de diepe bassen. Uiteraard is ook wie een perfect gehoor heeft welkom.

Groene Loper Festival – 6 tot 10 november, verschillende locaties in Gent

Volgens het Gents Milieufront gaat er tijdens Film Fest Gent niet voldoende aandacht naar het thema 'ecologie'. "Dan organiseren we toch gewoon zélf een filmfestival rond dat thema", dachten ze. Deze editie zal plaatsvinden van 6 tot 10 november op verschillende locaties zoals Studio Skoop en Art Cinema OFFoff. Er staat onder andere een documentaire op het programma over het succes van fietsen in Nederland en een film over Kiribati, een van de eerste eilandstaten die bedreigd wordt door de stijgende zeespiegel. Inclusief interessante nabesprekingen!

Ivy Falls, Tristan en Ravvel – 13 november, Vooruit

Democrazy biedt ons deze keer één optreden, drie bands, drie beloftevolle frontvrouwen en driemaal zeer persoonlijke en intieme muziek. Eerste frontvrouw is Fien Deman van Ivy Falls, ook wel bekend van I will, I swear. Verder krijg je ook zangeres en componiste Tristan te zien met een fusion van ambient, jazz en pop. Last but not least passeert dan nog debuterende indiepop revelatie RAVVEL, met invloeden van Radiohead en SOHN. Tickets voor deze stevige portie girlpower zijn verkrijgbaar via Democrazy.

Always in the kitchen I – 8 tot 10 november, Gouvernement

Theater in een wel heel vreemde setting, dat is wel het minste wat je over Always in the kitchen kunt zeggen. Zoals het evenement zelf zegt, worden kunstenaars en publiek verenigd in, jawel, een IKEA-keuken, tussen druiprek en staafmixer. Verschillende theatermakers mogen zelf hun acteurs kiezen om er een eigen interpretatie van een ‘keukenscène’ neer te zetten waarbij ze de keuken en haar attributen gebruiken. De bewuste keuken bevindt zich in Gouvernement. Geïntrigeerd? Tickets verkrijgbaar via Campo.

Nog geen stemmen
cover: 

Reactie toevoegen