Cultuuragenda

Metafloristieke yoga

14/5, MSK

YOGASESSIE - Schoonvolk!, de gloednieuwe jongerencrew van het MSK, bijt op 14 mei de spits af met zijn eerste activiteit. Omstreeks 18 uur kan je het museum betreden en middenin het plantaardige kunstwerk ‘Metafloristiek’ aansluiten bij een workshop Hatha Yoga voor beginners. Zowel ademhalingstechnieken als een heel deel yogaposes komen aan bod. Als kers op de taart eindigen ze met een korte inleiding tot meditatie. Schrijf je dus meteen in, neem je losse driekwartbroek uit de kast, haal je yogamat van de zolder en kom helemaal tot rust in de prachtige, denkbeeldige natuur van de Zwitsers Gerda Steiner en Jörg Lenzlinger.

Uitgelezen Deluxe

15/5, Vooruit

LITERATUUR – Voor de 300ste keer wijst het boekenprogramma Uitgelezen je de weg doorheen het literaire landschap. Ook in deze deluxe-editie vissen journaliste Anna Luyten en voorzitter van het Vlaams Fonds voor de Letteren Jos Geysels enkele boeken uit het gigantische aanbod. Zij nodigen cabaretier Wouter Deprez en fotograaf Lieve Blancquaert uit om mee te komen filosoferen over de uitgekozen boeken. Special guest bij deze feesteditie is schrijver en journalist Margot Vanderstraeten. Presentatrice Fien Sabbe zal alles in goede banen leiden en Radio Candip  Band zorgt voor een streepje muziek.

Het Grote Sluitingsfeest van Café Video

20/5, Vooruit

Na achttien jaar vol prachtige optredens, onvergetelijke avonden en zatte avonturen is het jammer genoeg tijd om afscheid te nemen van een van de pareltjes van het Gentse muzikale landschap. Café Video sluit definitief de deuren, maar laat dat uiteraard niet onopgemerkt voorbij gaan. Ze trekken hiervoor naar een andere geliefde parel van datzelfde muzieklandschap en belanden in de concertzaal van Vooruit. Ze verhuizen Café Video en beloven hun beste DJ’s en tonnen sfeer mee te nemen!

Frankie Cosmos, The Goon Sax

24/5, DOK

CONCERT – Nog net voor de start van de meest afgrijselijke periode van het academiejaar kan je op DOK terecht voor een laatste avondje wegdwalen. Greta Kline komt met haar band Frankie Cosmos vanuit New York naar het pittoreske Gent gevlogen om ons te verwennen met enkele van haar honderden nummers. De twee albums die ze uitbracht met deze band kregen massas veel positieve reacties, en haar volgende album staat alweer voor de deur. Als voorprogramma werden de drie Australische jonkies van The Goon Sax uitgenodigd om enkele van hun naar eigen zeggen very very teenage nummers te brengen.

Nog geen stemmen

Reactie toevoegen