Nieuwe atheïstische partij

De verkiezingen zijn in aantocht! Dat betekent dat we de komende maanden weer overspoeld zullen worden met nieuwe politieke kanditaturen en grote controverses. Een efficiënte partij weet deze twee fenomenen altijd te combineren. Zo maakte de nieuwe partij Islam recentelijk zijn partijprogramma bekend aan het enthousiaste publiek. Enkele politici en andere bekende gezichten waren echter niet te spreken over de partij die bussensegregatie weer wil invoeren.

"Toch hebben ze de partij niet duidelijk genoeg veroordeeld", meent Dirk Neutevent, oprichter en lijsttrekker van de nieuwe partij Z.A.A.G. die in enkele Vlaamse gemeenten zal opkomen. "Het idee om de Zelfuitgesproken Atheïstische en Agnostische Groep (of Z.A.A.G.) op te richten is er gekomen toen we merkten dat de politici nogal mild omgingen met de duidelijke schending van de scheiding tussen kerk en staat. Als de kiezer voor ons stemt, zullen wij eens korte metten maken met dat religieuze fundamentalisme."

Z.A.A.G. is echter niet enkel een reactieve partij, ze hebben ook enkele positieve standpunten waarmee ze ons land willen veranderen. "Ja, wij zullen het bijvoorbeeld verplichten 'v.o.t.' in plaats van 'v.C.' te gebruiken bij jaartallen. Verder zullen wij een basisloon invoeren, Alex Agnew promoten bij de jeugd en McDonalds dwingen eindelijk weer Szechuan Sauce te verkopen."

Nog geen stemmen

Reactie toevoegen