Cultuuragenda

Avant-Première: Ready Player One -  26/03, Kinepolis Gent

FILM – Op 26 maart gaat de nieuwe film van Steven Spielberg in première. Het verhaal speelt zich af in 2045, wanneer de wereld op het punt van instorten staat. Mensen zoeken hun toevlucht in OASIS, een virtual-reality-universum. Wanneer de maker van OASIS sterft, laat hij een fortuin achter. Degene die als eerste het digitale Easter Egg vindt dat in OASIS verstopt is, erft alles en krijgt de volledige controle. Er ontstaat een ware jacht die zowel de virtuele als de echte wereld in zijn greep houdt.

 

Moonai People: EP-Release -  29/03, Charlatan

CONCERT – De Gentse band Moonai People treedt twee jaar na zijn debuut met een tweede EP naar buiten. In maart stellen ze ‘Does This Make Us Human’ officieel voor in de Charlatan. In 2016 brachten ze hun eerste EP ‘On a Sunday’ uit en in 2017 de single 'Whatever Comes First'. Hun stijl kan je het best omschrijven als after-surf indie pop. Ze brengen zowel intieme liedjes als opzwepende muziek.

 

Common Ground - 5/04 en 6/04, NTGent Minnemeers

DANS – In deze dansvoorstelling gaan choreograaf Benjamin Vandewalle en dansers Hannah Bekemans en Kobe Wyffels op zoek naar hun raakvlakken. Ze kunnen qua leefwereld niet verder van elkaar liggen, maar ontmoeten elkaar in hun gedeelde passie voor dans. In de voorstelling proberen ze elkaar via dans beter te leren kennen. Ze gaan op zoek naar zichzelf en naar elkaar, en vooral naar wat ze van mekaar kunnen leren.

 

Symposium/Fabricating Futures - 30/03, Design Museum Gent

LEZING – In deze masterclass leren studenten een installatie met robots bouwen. Die moet dienen als beginpunt van een debat over de impact van robots op ontwerp en fabricatie. Sprekers hebben het over de mogelijkheden van computationeel design en robotic fabrication. Ze kijken naar de trends in dit gebied en naar de impact ervan op de designindustrie en -architectuur. Er wordt een antwoord gezocht op de vraag: 'Wat als design en productie robotisch zouden worden?'

 

Nog geen stemmen

Reactie toevoegen