Cultuuragenda

Eefje De Visser

15/3, NTGent

CONCERT – Voor het eerst sinds haar prachtige derde plaat ‘Nachtlicht’ zal de Nederlandse popzangeres Eefje De Visser helemaal alleen het podium betreden doorheen België en haar thuisland. De tweede stop van haar tour is de schouwburg van NTGent, de ideale locatie voor de innemende nummers die ze zorgvuldig uitkoos uit haar gehele repertoire. Hoewel ze vasthoudt aan het eigenzinnige en dromerige, belooft ze wel een performance neer te zetten die dansbaarder zal zijn dan ooit tevoren.

Jonge Wolven

20/3, Vooruit

DEBAT – Onder het motto ‘Hoe kijken jonge politici naar de wereld?’ nodigt 11.11.11 op dinsdag 20 maart maar liefst zeven vertegenwoordigers van Vlaamse jongerenpartijen uit. Zij gaan zo’n twee uur lang met elkaar in debat over de actuele thema’s migratie en eerlijke fiscaliteit. Dit alles zal gemodereerd worden door buitenlandjournaliste Mieke Strynck. De avond wordt ingeleid door de directeur van 11.11.11, Bogdan Vanden Berghe. Het is compleet gratis, dus haast je naar www.11.be/jongewolven en schrijf je in voor deze ongetwijfeld boeiende avond.

Ex Machina

21/3, Sphinx Cinema

FILM – Voor de laatste keer kan je in Sphinx cinema terecht voor een film die uitzonderlijk wordt vertoond als verlengstuk van de expo ‘Hello, Robot.’ in Design Museum Gent. Ze sluiten deze speciale filmreeks af met 'Ex Machina', een Britse sciencefictionthriller over de getalenteerde computerprogrammeur Caleb. Hij wordt geselecteerd om een bezoek te brengen aan het afgelegen landgoed van de CEO van zijn bedrijf, Nathan. Daar aangekomen blijkt hij deel te moeten nemen aan een experiment omtrent de aantrekkelijke vrouwelijke robot Ava. Zijn taak is om uit te zoeken of het een geslaagd experiment is, maar al na het eerste gesprek met Ava veranderen zijn plannen compleet.

Not in my good christian suburbs

13/3, KASK

EXPO – Vier jonge kunstenaars stellen op dinsdag 13 maart hun schilderijen tentoon in het KASK. Alix De Jonge brengt in haar werk graag verschillende werelden samen en breekt daarbij met de traditionele weergave. Drugsverslaafde zonder drugs Helena Ceuppens werd in haar dromen opgeroepen door de god Cher. De jongste van het viertal, Felix De Clercq, laat zich inspireren door zijn directe omgeving en creëert zo een fictieve wereld. Daartegenover staat Jorik Dzobava, die gelooft aan de oude meesters en de gecompliceerde techniek. Elk hun eigen stijl presenterend, nodigen ze uit om op ontdekking te komen naar een groter geheel, complete tegenstrijdigheden of alles wat daar tussen ligt.

Nog geen stemmen

Reactie toevoegen