Cultuuragenda

Het houten ezeltje - 8/11, CAMPO

Een lezing willen maken en uiteindelijk een voorstelling bekomen: het is iedereen wel al eens overkomen. Nee? Benjamin Verdonck overkwam het wel. Wat een lezing had moeten worden van zijn nieuwe boek 'EVEN I MUST UNDERSTAND IT', ontaardde in een voorstelling die de naam 'Het houten ezeltje' kreeg. Deze lecture-performance ontvouwt zich in een speelse gids voor Verdoncks bochtige parcours tussen atelier en scène, over hoe maken en denken op elkaar inspelen. Met verhalen, foto’s, films, een theatertje uit een doosje, muziek en een kat. Miauw. 

Ontwerplabo 3D-print - 15/11 tot en met 17/11, Minus One

De Minus One huurt van 15 tot en met 17 november een 3D-printer. Op diezelfde dag zijn er ook twee computers beschikbaar waarop de software staat die je nodig hebt. Het concept is simpel, de mogelijkheden eindeloos. Ik weet dat je altijd al een 3D-print van je hoofd wou laten maken, lief narcistje. Wel, dit is je kans.

Abattoir Fermé: 'Hamlet' - 9/11 tot en met 11/11, Vooruit

Stef Lernous herschrijft het gitzwarte verhaal van Hamlet, zoveel jaar later. Intussen zit de schizofrene prins van Denemarken ergens in een grootstad. Hij is een pak ouder en heeft zich teruggetrokken in een claustrofobisch appartement waar de buitenwereld inbeukt op zijn kamer. Polonius, Gertrude en Ophelia spreken hem vanuit het dodenrijk toe. De prins is op zoek naar stille contemplatie. Tevergeefs. Stefaan Degand, die ook niet gespaard is gebleven van een gitzwarte periode, neemt de rol van Hamlet voor zijn rekening. Ik ga er verder geen words words words meer aan vuil maken, ga vooral kijken. Mufasa is dood. Long live the king.

Rondleiding Vooruit gebouw - 12/11, 16/11, 10/12, 7/01, Vooruit

Vandaag is rood ... de kleur van jouw lippen. Kom op 12 of 16 november, 10 december of 7 januari eens van de rood bedekte daken schreeuwen dat je van me houdt. In groep of individueel loodst een ervaren gids je door de turbulente geschiedenis van een van Gents meest iconische gebouwen. Van back- tot frontstage, van toren tot kelder. Verder pik je nog eens een prachtig uitzicht op Gent mee. Wat wil een mens eigenlijk meer op een zondag? Joepie, sossen!

0
Gemiddeld: 2 (1 stem)

Reactie toevoegen