Het lijstje met schijnbaar willekeurige onderwerpen die toch een rode draad hebben

De beste travestierollen

In de opera Le nozze di Figaro verkleedt de page Cherubino zich als vrouw om zijn legerdienst te ontlopen. Leuk weetje: in Mozarts tijd zongen volwassen vrouwen de rollen van pubersjongens. De rol van Cherubino wordt dus vertolkt door een vrouw, die een man speelt, die zich verkleedt als een vrouw. 

 

Een van de weinige Disneyfilms die enigszins verteerbaar is voor feministen (m/v) is Mulan. Verkleed als man trekt ze naar het leger. Ze zwiert zowat in haar eentje de Hunnen buiten, iets waar zowel de Goten als de Romeinen niet in slaagden. 

 

 

 

 

 

In Little Britain trekken de acteurs vrouwenkleren aan om iconische woorden als computer says no en shaddup te declameren. Nog fijn serienieuws: het personage Patsy uit Absolutely Fabulous is een transgender. Wat een rolmodel.

 

 

 

 

 

 

 

Volgens de legende/Wikipedia trok de devote Johanna als puber mannenkleren aan, wat haar later enkele diploma's en het pausambt opleverde. Ze werd ontmaskerd toen ze tijdens een processie van een kind beviel. Het absurde verhaal werd een dankbare bron van inspiratie voor films, toneelstukken en boeken.

 

 

 

 

‘Overdaad schaadt’ is niet van toepassing op The Rocky Horror Picture Show. De film is een parodie op horror-, sciencefiction- en b-films uit de jaren 60. De traditie wil dat het publiek props meeneemt naar de vertoning en gewoon lekker meedoet met de zooi op het scherm.

0
Gemiddeld: 1 (1 stem)

Reactie toevoegen