Cultuuragenda

Ciné Privé – 17/03 en 18/03, Circuskerk Malem

FILM – Filmkennis verspreiden op de meest verrassende locaties: daar staat het rondtrekkende filmfestival Ciné Privé voor. Zo kom je als toeschouwer van haar tiende editie in de Circuskerk van de Gentse wijk Malem terecht, een kerk die in 2015 verkocht werd aan Circusplaneet en zich zo tot een unieke cultuurplek ontpopte. Fair enough. Bovendien biedt Ciné Privé met haar selectie van meer dan twintig kortfilms in animatie of live action voor jong en oud wat wils.

Complete Works: Table Top Shakespeare – 21/03 tot 26/03, CAMPO

THEATER – Met ‘Complete Works’ zetten de theatermakers van Forced Entertainment een wel zeer ongewone interpretatie van Shakespeares oeuvre neer. In 36 voorstellingen van elk 40 minuten creëren ze immers een miniatuurwereld die boeiend, grappig en tegelijk toegankelijk is: een houten tafel doet dienst als de wereld waarin Hamlet en Othello niet meer zijn dan een pepermolen of waterkan, tot leven gewekt door de auteur. Door de aanhoudende inzet van gebruiksvoorwerpen als hoofdpersonages wordt de dynamische kracht van taal en verhaal onderzocht.

#1.3 Ways to Tie your Shoes: Ciprian Muresan – tot 26/03, Convent

TENTOONSTELLING – In de driedelige openingstentoonstelling van Convent, een nieuwe non-profit ruimte die zich toelegt op hedendaagse beeldende kunst, wordt Ciprian Muresans installatie ‘Bucharest City Model’ steeds met andere werken geconfronteerd. Het laatste luik, ‘Ways to Tie your Shoes’, vormt het eerste soloproject van de Roemeense kunstenaar in België. Zijn architecturale maquette van Boekarest treedt nu immers in dialoog met drie eigen creaties. Zo komt de nadruk op zijn diverse artistieke praktijk te liggen.

Nurit Stark – 15/03 en 19/03, Handelsbeurs Concertzaal

CONCERT – De Israëlische violiste Nurit Stark, bekend om haar opmerkelijke inlevingsvermogen, brengt haar gedurfde, moderne interpretaties van gerenommeerde Franse composities naar de Handelsbeurs. Zo waagt ze zich op woensdag 15 maart in duo met pianist Cédric Pesciazet aan vioolsonates van Débussy, Fauré en diens leerling Enescu. Krijg je maar niet genoeg van deze muzikante? Goed nieuws dan: op zondag 19 maart keert ze al terug met een indrukwekkend 20e-eeuws repertoire, deze keer solo en met persoonlijke toelichtingen over haar muziek.

0
Gemiddeld: 1 (1 stem)

Reactie toevoegen