Cultuuragenda

Zebrawoods

21/12 – 01/01 Zebrastraat

Festival - Say goodbye tegen de overbevolkte kerstmarkt met zijn afzichtelijk reuzenrad en begeef u richting de Zebrastraat voor de échte winterse gezelligheid. Tien dagen lang bevindt zich daar op de binnenplaats het festival Zebrawoods of A pop up winter forest. Geniet er van een Gentse stoverij, een heerlijke Hot Chocolate Russian Style of een van de twintig bands die komen optreden waaronder ONS, Equal Idiots en Oaktree. Ertebrekers sluit op 1 januari het winterfestival af: de perfecte dafalgan voor uw nieuwjaarskater. Even ontspannen tijdens het studeren is u van harte gegund (dixit elke student geveld door procrastinatie). 

Amazing Women

Tot 31/12 Galerie Jan Dhaese

Expo - Onder de naam 'Amazing Women' stelt de Gentse fotograaf Kris Dewitte drie verschillende fotoreeksen tentoon. In de reeks 'Nightmood' toont hij mysterieuze vrouwen op straat, geportretteerd in de intimiteit van de nacht. Hij gaat voor foto’s op pellicule zonder toegevoegd licht, wat een fragiele en natuurlijke sfeer oproept. Hoewel er geen professionele modellen aan te pas komen, passeren toch enkele bekendere gezichten de revue zoal actrice Tilda Swinton en model Dita Von Teese. De reeksen evoceren een cinematografisch gevoel, niet zo verrassend als je weet dat de Gentse fotograaf ook op tal van filmsets staat. ‘Hoe toont een vrouw zich in deze situatie? Ik toon karakters, wie ze zijn.’

Soyons Courageux, Soyons Fous

20- 23/12 KASK

Tentoonstelling - De masterstudenten animatiefilm aan het KASK exposeren gedurende vier dagen hun projecten. Een tentoonstelling ‘waarbij humor ernstig wordt genomen’, die zowel de MAP-ruimte en het tekeningenkabinet als de KASKcinema bezet. 'Soyons Courageux, Soyons Fous' laat ons binnen kijken in de (letterlijk en figuurlijk) geanimeerde wereld van twaalf jonge talenten. De tentoonstelling opent om 19u en de filmvertoning vangt aan om 20u30 in KASKcinema. De animatiewereld en zijn bewonderaars mogen zich weer gelukkig prijzen met een nieuwe lading aan fris Gents talent. Voor de bewonderaars in spe: het is volledig gratis.

SMELLS LIKE CIRCUS

17/01-21/01 Vooruit

Theater/ Dans - Voor het derde jaar op rij slaan de Vooruit en het Circuscentrum de handen in elkaar voor alweer een gewaagde editie van het cross-overfestival 'SMELLS LIKE CIRCUS'. Zeven verschillende voorstellingen die dans, circus en theater combineren, zijn te zien op verspreide locaties in Gent waaronder de Vooruit en de Minard. Onder andere 'All the fun' van de Belgische circuscompagnie Cie Ea Eo, een voorstelling vol danstalenten en jongleerwonderen of 'Nothing’s for something' van Heine Avdal en Yukiko Shinozaki, een ode aan de verwondering. Kortom, zeven voorstellingen die tonen hoe geweldig het je zou vergaan zijn indien je wel talent had gehad. Ideaal als tussendoortje voor de examens.

0
Gemiddeld: 1 (1 stem)

Reactie toevoegen