'Spencer': te veel Hollywood om goed te zijn

Diana, Princess of Wales (Kristen Stewart) bereidt zich voor op de feestdagen samen met de koninklijke familie. Ze ontsnapt er niet aan weegschalen, uitgebreide maaltijden en een steeds verstikkender keurslijf.

De nieuwste biopic van regisseur Pablo Larraín en scenarist Steven Knight verweeft Diana's notoire eetstoornis, de affaire van Prince Charles en haar afgunst tegenover haar schoonfamilie met fictie. De veelbelovende film slaagt er echter niet in om weerstand te bieden aan de hete adem van Hollywood. Een oude jas van Diana's vader en een biografie van Anna Boleyn dringen het plot binnen en vormen een ongeloofwaardige ruggensteun voor het hoofdpersonage. Waar de cinematografie van Claire Mathon er prachtig in slaagt om Diana's mentale achteruitgang in beeld te brengen, verstoren de fictieve toevoegingen de verhaalstructuur en spanningsboog. Een onderonsje tussen Diana en Queen Elizabeth II waarbij de Queen bijna humoristisch opmerkt dat zij en de koninklijke familie slechts dienen als munteenheid? Een ongeloofwaardige crowdpleaser. 'Spencer' is een mooie film in de oppervlakkige zin van het woord, maar geen meesterwerk. 

Wel overtuigend waren de voortreffelijke kostuums van de hand van Jacqueline Durran en de acteerprestatie van Kristen Stewart. De actrice neemt de subtiele en minder subtiele maniërismen van de Princess of Wales relatief goed over. Bella Swan, who? 

Nog geen stemmen

Reactie toevoegen