Marvel Studios niet opgezet met naamsverandering Vooruit

'Pallas' of 'Volxus', één van deze twee wordt de nieuwe naam van kunstencentrum Voo?uit. Het nieuws kon echter op veel gevloek rekenen bij wereldberoemd superheldenproducent Marvel Studios.

Met veel trots legde kunstencentrum Voo?uit de twee voorstellen voor hun nieuwe naam voor. Aan de andere kant van de oceaan sloeg dondergod Thor toe bij heldere hemel. Marvel legt namelijk de laatste hand aan een nieuwe superheldenfilm waarin deze keer niet de good guys, maar de slechteriken centraal staan. De film zou de naam 'Forwards: The Movement of Volxus and Pallas' dragen, waarin de personages Volxus en Pallas de hoofdrol zouden spelen.

Regisseur Taika Waititi, die eerder al 'Thor: Ragnarok' regisseerde, reageert teneergeslagen: "Dat de slechteriken uit een blockbuster dezelfde naam dragen als een positief en vooruitstrevend cultuurhuis is onwerkbaar. Het ondergraaft het stoere imago van de slechteriken die Pallas en Volxus zijn in de film." Over het plot van de film is vooralsnog weinig bekend, maar het verhaal zou zich afspelen in de 'Space Planet of Agamotto', of kortweg SPA. Daar zou een beweging, geleid door Volxus en Pallas, streven naar het ontnemen van het recht op kinderen om zo de mensheid en al hun verderf uit te roeien. "Het duo zou een Thanos op kleine schaal moeten worden. Een goede gedachte, gruwelijk uitgevoerd", besluit de regisseur. 

"Dat slechteriken uit een blockbuster dezelfde naam dragen als een positief en vooruitstrevend cultuurhuis is onwerkbaar"

"Deze naamsverandering zal ons veel geld kosten", zegt Kevin Feige, hoofd van Marvel Studios en bezieler van de Marvel Cinematic Universe. "De film was gepland voor het najaar van 2022, zo goed als alle scènes zijn al reeds ingeblikt en voor de promotiecampagne is alles al betaald." Wat de impact van de naamsverandering uiteindelijk zal zijn voor Marvel Studios is onduidelijk. Het plan dat nu op tafel ligt stelt dat de fans zelf een nieuwe naam voor de hoofdpersonages zullen mogen kiezen, maar wanneer en hoe dit zal gebeuren, moet nog worden aangekondigd.

0
Gemiddeld: 5 (1 stem)

Reactie toevoegen