Islamitische studentenvereniging Zaytouna erkend aan UGent

De grote familie der studentenverenigingen mag nog een naam tot hun rangen rekenen want de islamitische vereniging Zaytouna is officieel erkend aan de Universiteit Gent. 

Wie, wat, waar?

A la Jambers kan al snel afgevraagd worden wie Zaytouna dan wel zijn, wat ze doen en wat hen drijft? Voorzitter Morad Ihkan en Said Mabrouk; die mee aan de wieg stond van de vereniging, leggen uit: "De vereniging organiseert lezingen, Koranavonden, ontspanningsactiviteiten en nog veel meer."

"Een van onze hoofddoelen is om studenten met elkaar te verbinden", aldus Ihkan. De vereniging is niet enkel voor moslims, want hoewel volgens hen moslimstudenten de grootste doelgroep zal vormen, zijn alle geïnteresseerden er welkom. 

"Lezingen, Koranavonden, ontspanningsactiviteiten en nog veel meer"

Erkenning 

Zaytouna organiseerde dit academiejaar al enkele lezingen, maar zijn vanaf nu dus ook officieel als studentenvereniging erkend binnen het Politiek en Filosofisch Konvent. Ihkan en Mabrouk leggen uit dat ze als erkende vereniging nu ook in staat zijn lokalen en auditoria te reserveren en subsidies kunnen verkrijgen. "Daarnaast zou het ook een bepaalde professionaliteit en vertrouwen uitstralen", verklaren ze.

Door de erkenning kunnen ze zich volgend jaar volledig op hun activiteiten en projecten smijten. Ze zullen deze zomer gebruiken om de activiteiten voor volgend academiejaar voor te bereiden. Waaronder ook een hele reeks lezingen onder de noemer "Islam & ..." Andere activiteiten in de toekomst wil het duo nog niet verklappen. "Daarvoor moet je onze pagina in het oog houden." Of er een cantus tussen zit, valt dus nog af te wachten. 

Een lezing van Zaytouna
0
Gemiddeld: 5 (1 stem)

Reactie toevoegen