Faculteitsbibliotheken Pol&Soc en Economie blijven minder lang open

Die lastige taak in stilte afwerken, een dozijn boeken uitlenen of enkele uren doelloos op je laptop surfen: de bibliotheken van de UGent hebben voor elke student wat wils. Normaal gezien toch, want vanaf deze week blijven sommige bibs minder lang open.

Vanaf maandag 22 november opent de faculteitsbibliotheek van de faculteit Politieke en Sociale Wetenschappen, gelegen in het Technicum T2, zijn deuren slechts tussen 9:00 en 13:00, in plaats van tot de gewoonlijke 17:00. Dit werd vrijdag 19 november via Ufora bekendgemaakt aan de studenten van de faculteit. Covid-19 wordt opgegeven als reden, zonder verdere uitleg. StuRa, de facultaire studentenraad van de Pol en Soc, liet via hun Facebookpagina weten dat hun bibliotheek vroeger sluit wegens een personeelstekort door ziektes, quarantaines, thuiswerk en kwetsbare medewerkers. 

Nadat het nieuws over de bibliotheek in het Technicum bekendgemaakt werd, volgden er ook geruchten over een gelijkaardig vervoegd sluitingsuur voor de boekerij van de faculteit Economie en Bedrijfskunde. Dit wordt inderdaad bevestigd op de website van de Universiteitsbibliotheek Gent. Gelukkig voor de liefhebbers van Milton en Hayek gaan de lichten in hun bibliotheek op campus Tweekerken pas uit om 17:00, in plaats van de gewoonlijke 20:00. Hier is de situatie dus niet zo drastisch. 

Andere bibliotheken lijken nog geen aanpassingen te hebben in hun openingsuren, al kan hier door de verstrengde coronamaatregelen wel nog verandering in komen. Op dit moment kan je nog tot 20:00 terecht bij de bibliotheken van de Letteren en Wijsbegeerte en de Geneeskunde, net als de Boekentoren. De faculteitsbibliotheek van Recht en Criminologie houdt de lichten aan tot nabij het uur der spoken en sluit pas om 22:00.

0
Gemiddeld: 5 (1 stem)

Reactie toevoegen