Girlboss? Vrouw 'te druk' om jou terug te sms'en

"Druk druk druk!"

Eef is 25 en werkt in PR als content creator bij een start-up in Brussel. Als vrijwilliger is ze actief bij enkele cultuurhuizen. Wanneer je Eef op straat tegenkomt, heeft ze het altijd 'druk druk druk', maar niemand weet eigenlijk met wat. "Mensen begrijpen gewoon niet hoe druk mijn leven is! Ik ben zeg maar de 'SHE-E-O' van mijn eigen leven. In plaats van CEO, snap je? Dat is feminisme." Haar gsm trilt. Zucht. "Weer een social event in mijn agenda."

Wanneer vrienden vragen waarom Eef al drie weken niet meer op hun berichtjes antwoordt, rolt ze met haar ogen. "Vanaf dat je succes begint te krijgen, worden mensen jaloers. Oké, ik zit misschien wel elk uur op het toilet naar TikTok te kijken, maar dat is market research, snap je?" 

Vanuit de vriendengroep van Eef horen we verbouwereerde reacties, zoals "Haar papa betaalt volgens mij nog steeds haar appartement" en "Ik ben gewoon al een maand aan het wachten tot ze mij terugbetaalt voor die ene brunch". Zij snappen duidelijk de druk niet die op de 21ste-eeuwse carrièrevrouw haar schouders rust. "It's lonely at the top", zucht deze girlboss in spe. 

Gemiddeld: 5 (1 stem)

Reactie toevoegen