Après nous le déluge

Edito

 

Ik snap u beste lezer. Terwijl Erdogan denkt dat hij de nieuwe Trump is, negeren wij dat onderwerp compleet. Nochtans hangt hij echt behoorlijk onze kloten uit. Echt. Terwijl er een spannende rectorverkiezing aan zit te komen, vindt u daar op deze pagina niets over. (Blader gerust verder! Kom naar het rectordebat, 30 maart 2017!)

U zit niet direct te wachten op een dossier over transgenders. Waarom zou u ook. U moet eigenlijk al cursussen verzamelen voor de komende blok. “Waarom brengen jullie niet eens iets normaals?” U voelt de bloktraantjes komen. Uw vermannende alter ego probeert te rationaliseren. Nee, media kiezen altijd de buitenbeentjes en minderheden, omdat ze dan ten koste van die minderheden zich eens kunnen uitleven en controverse veroorzaken. Een choquerende quote, een pakkend citaat, een artikel dat hier en daar alles wat uitvergroot. Alles omdat u ons zou lezen en nadenken. Klopt volledig. Après nous le déluge.

"Waarom brengen jullie eens niet iets normaals?" 

Toch zit er meer achter. Het UZ Gent-team behoort tot de wereldtop inzake genderoperaties, en ook onze universiteit heeft (als enige?) een sterk beleid rond transgenders, maar ze pakken er vrijwel nooit mee uit. Kleine werkpuntjes of vergetelheden, zoals een prof die niet komt opdagen bij het examen worden breed uitgesmeerd, maar positieve, informatieve beslissingen halen het journaal zelfs niet. Dat komt deels door onszelf en de selectie die wij uitvoeren. Grootheidswaanzin. Omdat ook wij een glutenvrije kruimel zijn op de rok van het media-universum zeggen wij: sorry. Echt sorry. We hebben ons geamuseerd met deze editie. En blijkbaar zijn drag queens enorm populair in Turkije. Erdogan?

0
Gemiddeld: 1 (1 stem)

Reactie toevoegen