UGent-medewerkers vervoegen bezetting van het UFO: “De studenten zijn onze rolmodellen”

Medewerkers van de UGent zullen maandagavond en -nacht deelnemen aan de bezetting van het UFO. "Het is ons signaal dat ook wij niet akkoord gaan met het beleid van onze universiteit rond de samenwerking met Israëlische academische instellingen."

In een bericht dat intern verspreid werd, kondigen de initiatiefnemers aan dat ze op maandag 13 mei vanaf 18 uur hun tenten zullen opzetten. In de oproep staat dat ze "ontgoocheld en verontwaardigd" zijn dat de universiteit het advies van haar Mensenrechtencommissie niet volgt. "De UGent is een deel van onze identiteit. Het raakt ons diep dat we, als academisch instituut, geen voortrekkersrol spelen in het verdedigen van mensenrechten." Het personeel vraagt aan de Raad van Bestuur om het advies van de Mensenrechtencommissie te volgen en wil volledige transparantie en rechtstreeks overleg indien er gegronde redenen zijn om dit niet te doen. De sympathisanten spreken ook hun steun en waardering uit voor het engagement van de studenten die als sinds 6 mei het UFO bezetten: "Zij zijn onze rolmodellen."

Op de vraag of de onderzoeksfinanciering en het internationale imago van de UGent beschermen de achterliggende redenen zijn om niet te breken met Israëlische instellingen, ging de rector niet in.

Rector Rik Van de Walle ontkent in een schriftelijke verklaring aan Schamper dat de UGent het advies niet opvolgde. "Wanneer ik sprak over adviezen van de Commissie Mensenrechtenbeleid en Dual Use Onderzoek, dan sprak ik vanzelfsprekend over adviezen die werden uitgesproken binnen het kader van het geldende mensenrechtenbeleid en niet over adviezen om af te wijken van het mensenrechtenbeleid. Adviezen binnen het geldende mensenrechtenbeleid heb ik tot dusver altijd gevolgd." Op de vraag of de onderzoeksfinanciering en het internationale imago van de UGent beschermen de achterliggende redenen zijn om niet te breken met Israëlische instellingen, ging de rector niet in. Ook is het niet duidelijk of er effectief gebroken werd met de partners die een negatieve beoordeling kregen.

0
Gemiddeld: 5 (1 stem)

Reacties

Bericht: 
Где купить диплом о среднем образовании в Москве? купить аттестат образование

Bericht: 
Аттестат за 10 класс купить: быстро и безопасно купить диплом колледжа в красноярске

Reactie toevoegen