Vroeger was alles beter...?

Een interview met Gwen

Vorige week stuurden we een van onze reporters op pad. Het journaal waar normaal gezien ruimte is voor de geliefde voxpops, ook wel gekend als man-op-de-straatinterviews, zijn sterk verminderd door de huidge coronarestricties. Daarom ging Omer B. voor ons vandaag een kijkje nemen in woonzorgcentra en de intensieve zorg in het ziekenhuis waar een groot deel van ons doelpubliek momenteel zijn dagen spendeert. We vroegen naar hun mening over het jaar en om een blik terug te werpen op het verleden. Hieronder vindt u een uitgetypt interview met een van de bewoners van een ongenoemd woonzorgcentrum: Gwen Vanavermaet (86).
 

Dus Gwen, welke inzichten heeft uw tijd hier u bijgebracht?

"Ja ventje, ik leer op mijn leeftijd nog weinig bij dat ik niet al wist, zene. Vroeger was het allemaal beter. Die jonge mensen doen niks anders dan op hunne gsm zitten en nu verwachten ze dat wij dat ook nog eens gaan doen. In plaats van dat ze gewoon nog eens ne kaffee komen drinken, jaja corona, corona. Die jongen mensen zijn al te lui om eens uit hunnen zetel te komen en da ouw mensen te bezoeken. De nieuwe generatie weet niet wat werken is", zegt Gwen terwijl een jonge verpleegster een baxter probeert te steken in haar arm.

"Toen dak kik jong was konden we ook niet met den eersten den besten in bed duiken."

Maar Gwen, denkt u niet dat dit eerder een vorm van verantwoordelijkheid en ernst toont bij jongeren?

"Ernst? Weet ge wat dat der ernstig is, den oorlog. Nu allemaal zagen over diene corona maar toen dak kik jong was konden we ook niet met den eersten den besten in bed duiken, ge wist nooit of dat hij misschien met de moffen samenwerkte." Gwen kijkt bedachtzaam uit het raam. "Nu hebben we het allemaal zo slecht nog niet, vroeger was alles slechter."
 

Zonet zei u dat vroeger alles beter was?

Gwen wordt rood in haar gezicht, "Ja maar die jonge mensen, die.. die.. ze zijn ondankbaar zeg ik u!" Gwen lijkt verward en breekt oogcontact met onze reporter.
 

Gwen? Alles oké, Gwen?

De verpleegster, Maya (23), onderbreekt ons: "Sorry, ze heeft haar pillekes nog niet gepakt."

Met deze verhelderende opmerking eindigen we het gesprek en keren we huiswaarts. Als u als lezer iets wilt meenemen uit dit verhaal is het dat vroeger alles beter was... en slechter.

0
Gemiddeld: 1 (1 stem)

Reactie toevoegen