Het Cassettebandje: De Schamper-showcase

Showcasefestivals zijn, stinkend naar bier en vol talent, voor artiesten de kans om te tonen wat ze in hun mars hebben. We voorzien je van een playlist met jong Belgisch talent en enkele oudere knarren die hun instrumenten niet weten op te bergen.

We openen onze digitale en Belgische showcase direct goed met wat indiepop, garagerock en enkele vleugjes post-punk met namen als Ventus, Koala Disco en Lézard. Om vervolgens door een bos pop, jazz en dat onbenoemde genre van Lip Service te stappen. Zo zijn we uitgerust om van wat beats en enkele rapnummers van zowel dichtbij (Alois & VLB) als wat verder, voorbij onze taalgrens (Usea) te genieten. We volgen dat alles op met wat zwaardere stemmen en headbangen op de dikke gitaren van de Muttons, HEISA en Césars Palace. Wanneer we klaar zijn om onze beddenbak in te kruipen, sluiten we af met wat rustigere nummers van onder andere Riptunes, Alrick en Missed My Train.

Baby, Let's Funk Tonight – The Pink Lemons

'Baby, Let's Funk Tonight' is een nummer van de Gentse band The Pink Lemons, gedreven door oppeppende ritmes en een verrassende stem. Het start als in een jazzcafé met zachte riffs en lovende zang van Jessica King. Dit tot ze het tempo opkrikken en we plots in beweging schieten. Het nummer sluit af met de instrumentalisten die alles opensmijten waarna ze ons achterlaten met een laatste "Baby, Let's Funk Tonight".

The Frisbee - Shikata Ga Nai 

'The Frisbee' van Shikata Ga Nai is het perfecte nummer om te beluisteren als je in de zon langs de coupure strompelt, verlangend naar een glaasje aperol aan het strand.  Ondersteund door een harmonicasolo (zoek hem maar!) genieten we van alweer een funky nummer. De funk-fusion band komt uit het Gentse en zou je met hun vrolijke synths en beats zo naar het Citadelpark sturen met een frisbee in de hand. Zeker een nummer dat even in je hoofd blijft hangen. 

Tajine With Valeir – FC Atlaska

Direct het langste nummer in de playlist is 'Tajine With Valeir' van FC Atlaska, die het zelf beschrijven als filmische roadtripmuziek. Dat kan ook niet ontkend worden. Het instrumentale nummer zit vol zotte percussie en gitaardeuntjes die elke benauwde reiswagen verse lucht in zouden blazen. Je hoort dat ze op glazen spelen, met houten stokjes op elkaar tikken, en met hun handen klappen en nog veel meer. Dit nummer mag dan lang zijn, het zit bomvol instrumentele creativiteit.

Geniet van de playlist op volgorde of door elkaar geschud, in een goede bui of (wat naar het einde van de afspeellijst) in een woedende ravage! Dank aan iedereen die aanraders voor deze showcase heeft gegeven!

Nog geen stemmen

Reactie toevoegen