Vrijheid leidt het volk

Het geld groeit niet op de rug van de rector, zoveel is duidelijk. De UGent zit krap bij kas en dat is ondertussen geen publiek geheim meer. De plannen om de Green Office te sluiten kwamen eind maart 2022 op een ietwat onfortuinlijke wijze aan het licht. Maar niet alleen de Green Office zou haar deuren moeten sluiten, ook de filmzaal Paddenhoek zou tegen de grond gaan deze zomer. Dat is alleen niet  gebeurd. Officieel zou het uitsteld zijn omdat er geen aanvaardbare offertes waren. Dat kan je vrij vertalen als: momenteel heeft de UGent zo weinig geld, dat zelfs pogingen om te besparen te duur zijn. Nogal ongemakkelijk. Het is natuurlijk wel fijn dat zo'n parel van het patrimonium (nog even) mag blijven staan. 

We hebben Ben Weyts niet voor Piet Snot als de duivel op onze cover afgebeeld

Besparen is natuurlijk een werk van lange adem. Schamper helpt de UGent graag het juk wat te verlichten. We maakten daarom een avondwandelingetje om eens te inspecteren hoelang de verlichting op enkele campussen 's nachts blijft branden. Dat leverde ons interessante inzichten op. Waarom brandt er immers in godsnaam na tien uur 's avonds nog licht op campus Tweekerken? Overwerkte doctoraatsstudenten of clandestiene zaakjes die in de doofpot worden gestopt, u kan er u zelf wel iets bij inbeelden. 

Maar genoeg met al die faits divers. Tijd om het over de orde van de dag te hebben. We hebben Ben Weyts niet voor Piet Snot als de duivel op onze cover afgebeeld. Het hoger onderwijs wordt systematisch ondergefinancierd en dat is problematisch. Weyts is er (opnieuw) een soepje van aan het maken. Gelukkig spoorde onze held rector Van de Walle zijn personeel en studenten aan te gaan betogen op 11 oktober in Brussel. Van de Walle heeft zijn roeping gevonden als de nieuwe Marianne, die half ontblote deerne op het bekende schilderij van Delacroix. Als herboren leidt hij zijn volk naar de vrijheid en hij gooit alle middelen in de strijd om ons op de barricades te laten staan. En gelijk heeft hij! Ik hoop alleszins dat het Brussels wafeltje hem gesmaakt heeft.

Gemiddeld: 5 (1 stem)

Reactie toevoegen