Team undercOverpoort

De Overpoort in Gent kampt met een plaag. De immer uitgedroogde student sleept zich 's avonds snakkend naar een druppel alcohol door deze straat van verderf en plezier. Daarbij gaat ze tot het uiterste om te bemachtigen waarnaar ze op zoek is: bier.

Dat de gemiddelde student een licht alcoholprobleem heeft, komt waarschijnlijk niet als een verrassing. Wat tot nu toe wel nog zorgde voor nieuwsgierigheid, was de vraag hoe ver deze kappende generatie Overpoortgangers zou gaan voor een bak bier. Gewapend met een camera, notitieblok en dé vraag trotseerde Team Toverpoort de massa en infiltreerden we het Gentse studentenleven.

Het eerste slachtoffer dat we tegen het lijf liepen, kwam meteen met een aanbod om 'u' tegen te zeggen. Maar de avond was jong en dus de antwoorden nog onschuldig. Seppe Ceunens beloofde ons een zelfgemaakt viergangenmenu, wie kan daar nu nee tegen zeggen? Hij was niet de enige die nadacht binnen de culinaire wereld. Iemand wilde ons zijn geheime croque-monsieurrecept verklappen. Onze interesse was natuurlijk gewekt, maar heel spectaculair was het niet. Brood, kaas, ham en bakken met boter. Elke degelijke student weet hoe je een croqueske moet maken. En wist je het niet, dan weet je het nu wel. De schijnbaar hongerige Fien Demaecker wilde de uitdaging aangaan om een durum te verorberen in anderhalve minuut. (Niet eens zo'n slecht idee, als je daarna een hele bak bier wilt leegdrinken).

Verrassend veel studenten sloegen met hun antwoord de acrobatische weg in. Colette Bossaert was paraat om een dansactje op te voeren voor publiek, zeer veel mensen wilden koprollen of kruiwagentje doen door de Overpoort en een vriendengroep van zes stond al klaar om een menselijke piramide te vormen. 

Andermans paper schrijven voor de magere beloning van een bak bier; dat wekt interesse!

Een antwoord dat waarschijnlijk bij velen van jullie de interesse zou wekken, is dat van de persoon die één taak zou maken. Ja, je hoort het goed: andermans paper schrijven voor de magere beloning van een bak bier. Dat leunt aan de ene kant sterk naar een problematische alcoholverslaving, maar opent aan de andere kant wel veel deuren voor de luie studenten mét geld en zonder motivatie.

Femke haar mening was klaar en duidelijk: "Ik zou helemaal niets doen voor een bak bier, ik lust dat niet." Alex zou daarentegen een hele bak bier opdrinken, spijtig genoeg voor hem is dit niet echt een spannend antwoord en zal hij dus zijn eigen bak moeten kopen. 

Later op de avond stuitten we op twee waterratten. Nee, we praten hier niet over het ongedierte dat zich vast en zeker tegoed doet aan de semi-beknabbelde pita's, 's ochtends rond vijf uur. De avontuurlijke Sarah en Charelle zouden zonder enige twijfel het frisse water induiken. Charelle bedoelt hiermee een rivier, Sarah houdt het bij een fonteintje of een meer. (Disclaimer: spring alstublieft nooit in een rivier, de onderstroming is levensgevaarlijk, vraag het maar aan Dory)

Hoe nachtelijker het uur, hoe heftiger de antwoorden. We ontmoetten twee vriendinnen. Eén van de twee wilde ver gaan. Koprollen doorheen de hele straat – niets nieuws, dit antwoord hadden we namelijk al gekregen – maar nu komt het: topless. Haar vriendin, Sara, moest lachen en haar antwoord luidde als volgt: "Zot, dat doe ik niet hoor, maar ik zou u wel binnendoen."

Naakt roeien op de Watersportbaan

Maar de absolute winnaar, met het meest originele en verrassend specifieke antwoord, dat zorgde voor vreemde blikken en giechels bij toevallige omstaanders, was dat van Marthe en haar vriendin. Na het stellen van onze vraag dacht ze even na, en zei dan vastberaden: "Ik zou naakt roeien op de Watersportbaan." Waarna haar vriendin instemmend knikte. Dapper, maar niet heel verstandig gezien het weer.

We kunnen besluiten dat de grens van de Gentse student eruit zou zien als de meest chaotische curve ooit. De antwoorden vallen dan ook niet te vergelijken, maar zoals de echte professionele onderzoekers die we zijn, maakten we speciaal voor de nieuwsgierigen onder jullie tóch een wiskundige vergelijking.

Topless koprollen doorheen de hele straat, daar is niets nieuws aan

Wanneer a = 'zatte studenten in de Overpoort' en b = 'een bak bier', dan concluderen we dat a + b = 'een brug te ver'. Maar geen stress, want we schenken nog steeds de bak bier aan de meest originele respons. Want Team Toverpoort, dat is een team van zijn woord.

0
Gemiddeld: 5 (2 stemmen)

Reacties

Bericht: 
Love de laatste alinea

Reactie toevoegen