UGent Verkend: toiletten van het rectoraat

Iedereen moet dagelijks naar het toilet: studenten, lesgevers en ander UGentpersoneel. De rector, Rik Van de Walle, hoort daar natuurlijk ook bij. Maar heb je je al eens afgevraagd naar wat voor een toilet de rector gaat?

Als student zou je niet snel verwachten dat je op dezelfde wc-bril je boodschap doet als de rector. Veeleer zou je verwachten dat de rector een persoonlijk toilet heeft, met een gouden urinoir en donszacht toiletpapier. Maar niets is minder waar.

De rector deelt zijn wc met de vicerector, de persdienst en nog een paar andere mensen. Wanneer studenten op het rectoraat moeten zijn, mogen zij deze toiletten zeker ook gebruiken. De kans dat je ooit op hetzelfde toilet gaat zitten als de rector is dus groter dan je denkt.

De toiletten bevinden zich op de derde verdieping van het rectoraat. Als je aankomt op de derde verdieping, bevinden ze zich aan de linkerkant. Zoals je waarneemt op de foto's zien de toiletten er heel normaal en totaal niet intimiderend uit. De heren- en vrouwentoiletten zijn toegankelijk via twee aparte deuren. In de herentoilet vind je natuurlijk urinoirs en in de vrouwentoiletten zijn er hokjes met een wc-pot en -bril te vinden. Niets dat je niet zou verwachten in een zeer gewoon toilet.

De rector is natuurlijk ook maar een mens van vlees en bloed zoals jij en ik. Van dat gouden urinoir en dat donszachte toiletpapier kan onze riktor alleen maar dromen.

0
Gemiddeld: 5 (2 stemmen)

Reacties

Bericht: 
echt een tof artikel, ik moest lachen !

Reactie toevoegen